Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εστίαση άνοιγμα 3 Μαΐου: Πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει της επανεκκίνησης
ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση άνοιγμα 3 Μαΐου: Πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει της επανεκκίνησης

Εστίαση άνοιγμα 3 Μαΐου: Η εστίαση, αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη εβδομάδα με αυστηρούς κανόνες.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από τους επαγγελματίες της εστίασης, που ετοιμάζονται να ανεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων του από τη Δευτέρα του Πάσχα στις 3 Μαΐου, ύστερα από έξι μήνες αναστολής δραστηριότητας. Η εστίαση, αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη εβδομάδα με αυστηρούς κανόνες, ανάμεσα στους οποίους είναι η υποχρεωτική πραγματοποίηση self test δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων εστίασης, με την παρουσία μόνο καθήμενων σε εξωτερικούς χώρους και με αναλογία έξι άτομα ανά τραπέζι , ξεκινά και η εστίαση στις 3 Μαΐου 2021.

Επίσης οι κανόνες που θα ισχύουν για τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι οι εξής:

-Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

-Υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.

-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

-Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με την διάταξη τους (90cm -1,2m και 1,8m κατά περίπτωση).

-Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς sms μέχρι τις 23:00 από 3 Μαΐου για εστίαση

Τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν να σερβίρουν μέχρι τις 23:00 στους πελάτες, ενώ μετά τη συγκεκριμένη ώρα θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης, ανέφερε επίσης ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης. Ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι “θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις