Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φιλιππίδης καταγγελίες: Κατέθεσε υπόμνημα μέσω δικηγόρου
ΕΛΛΑΔΑ

Φιλιππίδης καταγγελίες: Κατέθεσε υπόμνημα μέσω δικηγόρου

Πέτρος Φιλιππίδης: Δεν εμφανίστηκε στον ανακριτή για τις καταγγελίες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν εμφανίστηκε στον ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για τις καταγγελίες, αλλά κατέθεσε υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε να εξεταστούν από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση, δυο πρόσωπα ως μάρτυρες. Κατάθεση φαίνεται να έδωσε στο εισαγγελικό γραφείο μια γυναίκα, η οποία αναφέρθηκε στο χαρακτήρα αλλά και στη σχέση της με τον ηθοποιό, με τον οποίο φέρεται να έχει συνεργαστεί για χρόνια.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της, υποβλήθηκε μέσω δικηγόρου το έγγραφο υπόμνημα του ηθοποιού. Αναμένεται η μελέτη του υπομνήματος από τον εισαγγελέα, που θα κληθεί να αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης ή μη σε βάρος του ηθοποιού. Σε περίπτωση που ασκήσει δίωξη, η δικογραφία θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία. Ο ηθοποιός ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Τι υποστηρίζουν οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον Φιλιππίδη

Σύμφωνα με τα όσα έχουν υποστηρίξει οι τρεις γυναίκες που κατέθεσαν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, σε μία περίπτωση που χρονολογείται το 2008 φαίνεται πως στοιχειοθετείται το κακούργημα του βιασμού, ενώ σε δύο άλλες, το 2010 και το 2014, το κακούργημα της απόπειρας βιασμού. Και οι τρεις γυναίκες –σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν ασχοληθεί με το χώρο της υποκριτικής και αναζητούσαν εργασία.

Η πρώτη καταγγέλλουσα φέρεται να  έχει περιγράψει στην κατάθεσή της ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον πρωταγωνιστή μέσα στο θέατρο, όπου είχε κλείσει επαγγελματικό ραντεβού μαζί του. Η δεύτερη σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταθέσει ότι βρέθηκε στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για ένα ρόλο και εκείνος της επιτέθηκε ρίχνοντάς την στον καναπέ και ασέλγησε πάνω της έχοντας βγάλει με την βία το παντελόνι της. Η τρίτη φέρεται να έχει πει πως δέχθηκε σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, ο οποίος είχε προσφερθεί να την μεταφέρει μετά από συνάντηση για δουλειά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις