Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ημέρα της Γης 2021 – Μητσοτάκης: «Αγκαλιάζουμε το περιβάλλον, ομορφαίνουμε τη ζωή μας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ημέρα της Γης 2021 – Μητσοτάκης: «Αγκαλιάζουμε το περιβάλλον, ομορφαίνουμε τη ζωή μας»

Ημέρα της Γης 2021 - Μητσοτάκης: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια μέρα της Γης.

Με αναρτήσεις στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «αγκάλιασε» την Παγκόσμια Hμέρα της Γης. Στις αναρτήσεις του ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης 165.000 στρεμμάτων, την ηλεκτροκίνηση και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, ενώ παρακινεί τους πολίτες να κάνουν «καθημερινότητα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης».

«Με το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» αγκαλιάζουμε το Περιβάλλον: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Απολιγνιτοποίηση. Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης 165.000 στρεμμάτων. Σπίτια οικολογικά και οικονομικά. Ηλεκτροκίνηση παντού. Κάνουμε δική μας καθημερινότητα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. #Earthday» έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter.

«Με το Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» αγκαλιάζουμε το Περιβάλλον, κάνουμε πιο όμορφη τη ζωή μας: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Απολιγνιτοποίηση. Σχέδιο Αναδάσωσης 165.000 στρεμμάτων. Σπίτια οικολογικά και οικονομικά. Και «έξυπνες πόλεις» με Ηλεκτροκίνηση παντού. Κάνουμε δική μας καθημερινότητα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. #Earthday» έγραψε επίσης ο πρωθυπουργός στο facebook.

Να σημειωθεί ότι η 22α Απριλίου εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια έχει θεσμοθετηθεί από την κοινωνία των πολιτών ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γης και χρόνο με το χρόνο, η μέρα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς η κλιματική κρίση αλλά και η ανθρώπινη παρέμβαση, καθιστούν επιτακτική την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά κυρίως την άμεση λήψη μέτρων. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει πρόσφατη επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου Cambridge, σύμφωνα με την οποία μόνο το 2,8% των εκτάσεων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο οικολογικά, με υγιείς πληθυσμούς όλων των ενδημικών ζώων και φυτών και με ανεπηρέαστους οικοτόπους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις