Αθήνα

°C

Κυριακή

09

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμβολιασμοί νησιά – Κικίλιας: «Είναι μεγάλη προτεραιότητα για εμάς»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμοί νησιά – Κικίλιας: «Είναι μεγάλη προτεραιότητα για εμάς»

Εμβολιασμοί νησιά - Κικίλιας: Τα εμβολιαστικά κέντρα σε Νάξο, Ηρακλειά και Σχοινούσα επισκέφθηκαν σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας και Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τα εμβολιαστικά κέντρα σε Νάξο, Ηρακλειά και Σχοινούσα επισκέφθηκαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι τα νησιά είναι προτεραιότητα της Επιχείρησης «Ελευθερία», καθώς η νησιωτικότητα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα.

Δείτε ακόμη: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για 30 – 39 ετών

Επανέλαβε ότι το Μάιο θα διατεθούν 2-2,5 εκ. δόσεις εμβολίων και τον Ιούνιο 3,5-4 εκ. δόσεις και προέτρεψε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία και τις ευπαθείς ομάδες. Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους και σύντομα θα επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμών και στα μεγαλύτερα νησιά.

“Είδα ωραίους ανθρώπους με χαμόγελο και αισιοδοξία. Αυτή είναι η έννοια και η ψυχή του προγράμματος «Ελευθερία». Να εμβολιάσουμε όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας – και η νησιωτικότητα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα -όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν. Είναι μια τεράστια προσπάθεια που γίνεται για πολλούς- πολλούς μήνες.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε πλέον να λέμε ότι αισιοδοξούμε για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας μέσα από τον εμβολιασμό. Προτρέπουμε όλους να εμβολιαστούν, κυρίως τους μεγάλους σε ηλικία, τις ευπαθείς ομάδες, αλλά πλέον και τους πιο νέους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας. “Ολοκληρώνουμε τους εμβολιασμούς στα μικρά νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους και τις επόμενες ημέρες επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς και στα μεγαλύτερα νησιά. Είμαστε στη διαδικασία της προετοιμασίας γι’ αυτό, μαζεύοντας λίστες από τις δημοτικές αρχές”, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Βασίλης Κικίλιας Βασίλης Κικίλιας Βασίλης Κικίλιας

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Ήδη πάνω από 2,6 εκατ. εμβολιασμοί έχουν γίνει στη χώρα, ωστόσο η διστακτικότητα πολιτών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca οδήγησε τις αρμόδιες Αρχές να δώσουν τη δυνατότητα σε νεότερες ηλικίες να εμβολιαστούν αναπροσαρμόζοντας το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Στη χθεσινή ενημέρωση ωστόσο, ο κ. Θεμιστοκλέους έδωσε τα ποσοστά των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί ως τώρα, τα οποία κυμαίνονται ανά ηλικία ως εξής:

-85+: 61% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 65,7% με βάση τα ραντεβού

-80-84: 61% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 66% με βάση τα ραντεβού

-75-79: 68% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 77% με βάση τα ραντεβού

-70-74: 50% λάβει έστω την πρώτη δόση, 70,57% με βάση τα ραντεβού

-65-69: 27% λάβει έστω την πρώτη δόση, 68,5% με βάση τα ραντεβού

-60-64: 51% λάβει έστω την πρώτη δόση, 60% με βάση τα ραντεβού

Μέχρι σήμερα οι πολίτες που έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού είναι 1.826.628, ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει 774.370 πολίτες σε όλη τη χώρα. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 2.600.998 δόσεις εμβολίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις