Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω άσπρα δερμάτινα παπούτσια: Σαν καινούργια με 4 τρόπους
PLUS

Πώς να καθαρίσω άσπρα δερμάτινα παπούτσια: Σαν καινούργια με 4 τρόπους

Πώς να καθαρίσω άσπρα δερμάτινα παπούτσια - 4 απλοί τρόποι

Τα λευκά σνίκερς είναι must, και ειδικά όταν ανοίγει ο καιρός φοριούνται ολοένα και περισσότερο. Από την χρήση μπορεί να δείχνουν παλιά, να έχουν λερωθεί και για αυτό να αναρωτιέσαι «πώς να καθαρίσω τα άσπρα δερμάτινα παπούτσια χωρίς να τα καταστρέψω»; Μην ανησυχείς πλέον για αυτό, αφού σου έχουμε τον τρόπο για να τα κάνεις σαν καινούργια ξανά. Πρέπει να τα καθαρίσεις στο χέρι. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει ο κίνδυνος παραμόρφωσης και διαστρωμάτωσης του δέρματος ή της φθοράς του καστόρι.

Είναι πολύ απλό και θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση μην βαρεθείς και τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο, γιατί θα αποχαιρετήσεις μια για πάντα τα αγαπημένα σου παπούτσια. Αρχικά γέμισε ένα μεγάλο μπολ, λεκάνη ή νεροχύτη με χλιαρό νερό, βύθισε εντελώς τα παπούτσια σου και στη συνέχεια χρησιμοποίησε μία από τις ακόλουθες μεθόδους. Η πιο διαδεδομένη είναι αυτή με την μαγειρική σόδα, η οποία είναι και θαυματουργή.Ανακάτεψε 2-3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρικής σόδας με νερό, μούσκεψε το πανί σε αυτό το διάλυμα και τρίψε τα παπούτσια με αυτή μέχρι να γίνουν καθαρά.

Ακόμα περισσότεροι τρόποι

Χυμός λεμονιού

Χρησιμοποίησε 3-4 κουταλάκια του γλυκού χυμού λεμονιού, ανακάτεψε το με νερό, μούσκεψε το πανί σε αυτό το διάλυμα και υπομονετικά καθάρισε τα λευκά παπούτσια.Χρησιμοποιώντας την μέθοδο με τον χυμό λεμονιού για τον καθαρισμό των λευκών παπουτσιών όχι μόνο θα τα ανανεώσεις την εμφάνισή τους, αλλά και θα αφαιρέσεις την ανεπιθύμητη μυρωδιά.

Ξίδι

Η διαδικασία με το ξίδι είναι παρόμοια με τις δύο παραπάνω. Απλά ρίξε μια κουταλιά της σούπας ξίδι σε ένα πανί και καθάρισε τα παπούτσια σου με αυτό, στη συνέχεια ξέπλυνε τα καλά με νερό.

Υγρό πιάτων

Εξίσου αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσεις τις βρωμιές από λευκά παπούτσια είναι η χρήση του υγρού πιάτων. Ανάλογα με τις παραπάνω μεθόδους, βάλε το υγρό πιάτων σε ένα βρεγμένο πανί, καθάρισε τα και ξέπλυνε τα με νερό.

Μην ξεχνάς

Οι συμβουλές δοκιμάζονται στα δικά μας υποδήματα για αυτό υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, οι περιγραφόμενες μέθοδοι να μην είναι αποτελεσματικές, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη βλάβη των υποδημάτων. Τις συμβουλές που περιγράφονται στα άρθρα μας, τις χρησιμοποιείς πάντα με δική σου ευθύνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις