Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθαριστικό κουζίνας: Εύκολη σπιτική συνταγή
PLUS

Καθαριστικό κουζίνας: Εύκολη σπιτική συνταγή

Καθαριστικό κουζίνας: Σπιτική συνταγή με λεμόνι

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, να σεβαστούμε το περιβάλλον – και γιατί όχι – να γίνουμε και δημιουργικοί! Οι δουλειές του σπιτιού είναι μια αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας μας και δε χάνουμε τίποτα να την κάνουμε πιο ουσιαστική και πιο ευχάριστη. Το σπιτικό καθαριστικό με λεμόνι που θα κάνει την κουζίνα να αστράφτει! . Κοστίζει ελάχιστα ενώ απολυμαίνει τα πάντα! Και φυσικά μην παραλείψουμε την υπέροχη μυρωδιά που προσφέρει.

Όλα τα υλικά για το καθαριστικό κουζίνας από λεμόνι

1) Φλούδες από λεμόνια
2) Λευκό ξύδι
3)Γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς
4)Σουρωτήρι
5)Μπουκάλι ψεκασμού
6)Απιονισμένο νερό
7)Υγρό πιάτων

Εκτέλεση

Για αρχή πρέπει να καθαρίσουμε με ζεστό σαπουνόνερο τα λεμόνια και να τα ξεφλουδίσουμε. Ο καλύτερος τρόπος για να τα ξεφλουδίσουμε είναι με τα χέρια παρά με μαχαίρι. Σκοπός είναι να μη μείνει καθόλου από το εσωτερικό του λεμονιού, αλλά μόνο η φλούδα.

Στη συνέχεια γεμίζουμε με τις φλούδες ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.  Τοποθετούμε τις φλούδες όσο πιο σφιχτά γίνεται, ώστε να μη μείνουν μεγάλα κενά ανάμεσα. Προσθέτουμε ξύδι μέχρι να καλυφθεί το βάζο, κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε.

Θα χρειαστούν τόσες φλούδες λεμονιού, όσες πρέπει για να γεμίσει το βάζο και τόσο ξύδι όσο να καλύψει μέχρι πάνω τις φλούδες.
Αφήνουμε  το βάζο σε δροσερό μέρος χωρίς να εκτίθεται απευθείας στον ήλιο για 2 έως 3 εβδομάδες και ανακινούμε καθημερινά. Μετά από 3 εβδομάδες στραγγίζουμε το ξύδι με ένα σουρωτήρι και απορρίπτουμε τις φλούδες. Η βάση καθαρισμού σου είναι έτοιμη. Διατηρείται μέσα στο γυάλινο βάζο, σε σκοτεινό μέρος, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκτός από τα λεμόνια δηλαδή μπορούμε να βάλουμε και λάιμ, πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ ή συνδυασμό όλων αυτών! Κάθε φορά που θέλουμε να απολυμάνουμε ή να φρεσκάρουμε μια επιφάνεια με το σπιτικό καθαριστικό, κάνουμε το εξής. Βάζουμε μισή κούπα από το παραπάνω αρωματισμένο ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων και μισή κούπα απιονισμένο νερό. Ανακινούμε το μπουκάλι καλά, ψεκάζουμε και καθαρίζουμε!

Που θα χρησιμοποιήσεις το καθαριστικό με λεμόνι

Το καθαριστικό με λεμόνι χρεισιμοποιείται σίγουρα για τον πάγκο της κουζίνας, τις επιφάνειες κοπής αλλά και για να φρεασκάρουμε τα ράφια του ψυγείου. Είναι ιδανικό για τους σκληρούς λεκέδες νερού στο τηλέφωνο του ντους, στη βρύση, τους νεροχύτες του μπάνιου ή της κουζίνας. Θα ξαναβρούν τη χαμένη τους λάμψη. Μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά τα παράθυρα, τους καθρέφτες και κάθε γυάλινη επιφάνεια. Έτσι απλά και χωρίς καθόλου χημικά. Με αυτό καταπολεμούνται εύκολα οι άσχημες μυρωδιές στο πλυντήριο πιάτων αλλά και στο φούρνο μικροκυμάτων. Μπορούμε να ψεκάσουμε επίσης στα μαγειρικά σκεύη, κατσαρόλες, ταψιά, τηγάνια, για να διώξουμε τα συσσωρευμένα λίπη. Πρόκειται εν ολίγοις για ένα καθαριστικό που σέβεται και την τσέπη μας και το περιβάλλον και είναι μάλιστα πολύ αποτελεσματικό. Αξίζει την προσπάθεια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις