Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλαστά τεστ Covid σε αποκλειστικές: Σκάνδαλο με 31χρονη “πρωταγωνίστρια”
ΕΛΛΑΔΑ

Πλαστά τεστ Covid σε αποκλειστικές: Σκάνδαλο με 31χρονη “πρωταγωνίστρια”

Πλαστά τεστ Covid σε αποκλειστικές: Πλαστό αρνητικό τεστ κορονοϊού σε νοσοκόμες, ετοιμοπαράδοτο για... μόλις 10 ευρώ.

Πλαστό αρνητικό τεστ κορονοϊού, ετοιμοπαράδοτο για… μόλις 10 ευρώ. Σε δωμάτια ασθενών εν μέσω κορονοϊού κατάφεραν να μπουν παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες παρουσιάζοντας παραποιημένα τεστ σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Αθήνας. Τους… πελάτες υποδύθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας -Ρέντη και έπιασαν στα πράσα μια 31χρονη γυναίκα από την Γεωργία, που παραδέχτηκε ότι είχε “παραποιήσει” και πουλήσει τουλάχιστον 50 πλαστά αρνητικά τεστ. Την απάτη είχαν αντιληφθεί οι άνδρες της ασφάλειας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, που ειδοποίησαν τις αρχές και σταμάτησαν δυο ακόμα γυναίκες από την ίδια χώρα, την ώρα που επιχειρούσαν να τους ξεγελάσουν με τις παραποιημένες βεβαιώσεις που είχε “δημιουργήσει” η 31χρονη χρησιμοποιώντας …τον υπολογιστή της.

“Αυτό που μας κίνησε την περιέργεια ήταν ότι τακτικά και σε καθημερινή βάση βλέπαμε έγγραφα από τον ίδιο φορέα, ο οποίος φορέας δεν βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο”, δηλώνει, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Τάσος Μύτογλου. Το προσωπικό που προχωράει στον έλεγχο των εγγράφων είχε αντιληφθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, ότι υπήρχαν πανομοιότυπα αρνητικά τεστ από το ίδιο διαγνωστικό κέντρο, παρά το γεγονός ότι οι συνοδοί ασθενών που τα παρουσίαζαν ήταν κάτοικοι διαφορετικών περιοχών. Έπειτα μάλιστα από τηλεφώνημα στο συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο, διαπιστώθηκε ότι στα μοριακά τεστ είχαν παραποιηθεί τα ονόματα.

Δυο συλλήψεις

Το απόγευμα της Κυριακής μια 51χρονη γυναίκα από την Γεωργία με το πρόσχημα ότι είναι συνοδός ασθενή που νοσηλευόταν στο Γ.Ν. Νίκαιας επιχείρησε να περάσει τον έλεγχο στην είσοδο με μαϊμού έγγραφο. Τα στοιχεία μάλιστα του εγγράφου ήταν αυτά μιας 45χρονης γυναίκας ίδιας καταγωγής, που ήταν ήδη μέσα στο νοσοκομείο μαζί με την ασθενή.

Το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τις αρχές που συνέλαβαν τις δύο γυναίκες. Αυτές αποκάλυψαν ότι πίσω από τα πλαστά έγγραφα κρυβόταν η 31χρονη. Οι αστυνομικοί γρήγορα έφτασαν στα ίχνη της και την ίδια ημέρα της πέρασαν χειροπέδες. Σε έλεγχο μάλιστα που πραγματοποίησαν στο σπίτι της εντόπισαν τον υπολογιστή, το scanner και τον εκτυπωτή που χρησιμοποιούσε για να “αλλοιώνει” στοιχεία σε παλαιά αρνητικά τεστ.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, τα πουλούσε με το ποσό των 10 ευρώ, ενώ πριν σταματήσουν την δράση της οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας -Ρέντη, είχε προμηθεύσει τουλάχιστον 50 πλαστά τεστ σε παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες που κατάφεραν να “εισχωρήσουν” σε νοσοκομεία.

Κατάφεραν να “παρακάμψουν” τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι οι γυναίκες κατάφεραν να “παρακάμψουν” τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούν όλα τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον διοικητή του Γ.Ν. Νίκαιας, “γίνεται καθημερινή θερμομέτρηση όπως επίσης γίνεται και καθημερινός έλεγχος εγγράφων και πιστοποιητικών για να φανεί ότι οι συνοδοί είναι αρνητικοί. Αν κάποιος ασθενής έχει ελαφρύ νόσημα δεν του δικαιολογείται συνοδός”. Ακόμα και έτσι όμως, τόσο οι 3 κατηγορούμενες όσο και άλλες γυναίκες που εργάζονται παράνομα σε νοσοκομεία της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, βρίσκουν τρόπο να “ελίσσονται” και να λειτουργούν διακινδυνεύοντας την εξάπλωση του κορονοϊού μέσα στην “καρδιά” του ΕΣΥ.

“Αυτό που έχει ανακαλυφθεί για κάποιους τώρα στο Κρατικό Νίκαιας για εμάς δεν είναι ανακάλυψη, το έχουμε καταγγείλει εδώ και πάρα πολύ μεγάλο διάστημα ότι συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία”, δηλώνει η Κωνσταντίνα Ζιώρη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Νοσοκόμων – Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι αποκλειστικές νοσοκόμες οφείλουν να παρουσιάζουν αρνητικά μοριακά τεστ, ενώ σε περίπτωση διασποράς του ιού, πρέπει να πραγματοποιούν σχεδόν σε καθημερινή βάση και rapid test. “Έτσι μας επιτρέπουν να μπούμε μέσα να δουλέψουμε, διαφορετικά δεν μπορούμε να, εμείς οι νόμιμοι”, ξεκαθαρίζει η Κ. Ζιώρη, εκφράζοντας την απορία “πως είναι δυνατόν εμείς να τηρούμε τα πρωτόκολλά και από την άλλη πλευρά να μπαινοβγαίνει όλος αυτός ο κόσμος μέσα στα νοσοκομεία και να παραμένει δίπλα στους ασθενείς ανεξέλεγκτα”.

Σε βάρος των τριών γυναικών που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικού και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών κατ’ εξακολούθηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις