Παραπολιτικά: Ματιές στην παραπολιτική μας επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Ματιές στην παραπολιτική μας επικαιρότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

20.04.2021 | 19:25

Ότι ο πρωθυπουργός είναι φίλαθλος το γνωρίζουμε χρόνια, όπως επίσης ότι παίζει και ποδόσφαιρο. Άρα μάλλον λογικό ακούγεται ότι έκανε μια παρέμβαση μέσω ανάρτησης στα social media για να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την απόφαση των μεγάλων συλλόγων να δημιουργήσουν ένα κλειστό πρωτάθλημα. «Η δυνατότητα του απροσδόκητου κάνει το ποδόσφαιρό τόσο συναρπαστικό. Η πρόταση λιγοστών, εύπορων ευρωπαϊκών συλλόγων για συγκρότηση μιας κλειστής λίγκας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία και την παράδοση του αθλήματος. Για να το πω απλά και καθαρά είναι λάθος. Οι φίλαθλοι δεν θα το αποδεχτούν». Πάντως αντιδράσεις παρόμοιες με αυτές του Έλληνα πρωθυπουργού υπάρχουν και από τον Γάλλο πρόεδρο ,αλλά και τον Βρεττανό πρωθυπουργό.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Ένα νέο ένοικο απέκτησε το Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για τον πανέμορφο σκυλάκο που υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο καταφύγιο της φιλοζωικής ένωσης Ηλιούπολης.Το όνομά του είναι «Πίνατ» και ήδη έχει προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον, αφού όπως λένε όσοι τον έχουν δει κυκλοφορεί χωρίς να φοβάται στα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου και είναι πολύ φιλικός με όλους.

Παραπολιτικά: Νίκησε

Έληξε ο συναγερμός για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη και την σύζυγό του Μπέτυ, που πριν μερικές ημέρες είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ακολούθησε με την σύζυγό του τις οδηγίες των γιατρών, έμεινε σε καραντίνα τις απαιτούμενες ημέρες και πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρασε την νόσο με ήπια συμπτώματα στο σπίτι. Σιδερένιος, λοιπόν, και με το καλό η επιστροφή στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

 

Παραπολιτικά: Συνάντηση με νόημα

Κατά την επίσκεψή της στην Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον πρώην δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη. Το αντικείμενο της συζήτησης δεν ήταν πολιτικό, αλλά κάτι που ο πρώην δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά και δεν είναι άλλο από τον τρόπο με τον οποίο η γαστρονομία και ο οινοτουρισμός μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες στην πόλη.

 

Παραπολιτικά: Εντυπωσιακό θέαμα

Για δέκα ακόμη ημέρες θα προβάλλεται από τις 9 εως τις 11 το βράδυ ένα δεκάλεπτο βίντεο στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής με μορφές, αλλά και σκηνές από την Ελληνική Επανάσταση. Οι μορφές και οι παραστάσεις είναι από τον τοιχογραφικό διάκοσμο της αίθουσας Ελευθέριου Βενιζέλου και το θέαμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Αληθεύει;

Αληθεύει ότι δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ που διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα; Από ό,τι μαθαίνουμε, οι βουλευτές αναφέρουν ότι έρχονται σε επαφή με πολίτες λόγω αρκετών υποχρεώσεών τους που δεν μπορούν να γίνουν διαδικτυακά και μάλιστα αναφέρουν ακόμη ότι πολλοί συνάδελφοί τους έχουν ήδη νοσήσει από κορονοϊό. Ωστόσο πρόθεση να αλλάξει αυτή η απόφαση δεν υπάρχει προς το παρόν και μάλλον εδώ θα ισχύσει η λαική ρήση «και αν είσαι και παππάς με την αράδα σου θα πας».

Αύξηση τιμών

Όταν θα ανοίξουν οι διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα επιθυμήσουν να εγγραφούν στα μητρώα του κόμματος είτε ως μέλη, είτε ως φίλοι για να συμμετάσχουν στην επικείμενη ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού. Ωστόσο ενώ αυτή η εγγραφή την προηγούμενη φορά κόστιζε δύο ευρώ, τώρα η τιμή αυτή θα αυξηθεί και μπορεί να φθάσει και στο διπλάσιο, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα και για την ηλεκτρονική διασύνδεση που θα απαιτηθεί για την διαδικασία.

 

Μουσική και πολιτική

Πριν ακολουθήσει την πολιτική είχε μια πολύ μεγάλη αγάπη και αυτή ήταν η μουσική, την οποία υπηρέτησε από την θέση του ντι τζέι. Ο λόγος για τον βουλευτή Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ Απόστολο Πάνα, ο οποίος από τα μαθητικά του ακόμη χρόνια έπαιζε μουσική στα μπαράκια της Καλλικράτειας στην Χαλκιδική. Ωραίο χόμπυ η αλήθεια είναι.

 

Τα δώρα

Τι και αν τσακώθηκαν και μάλιστα μπροστά στις κάμερες ο Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου; Νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αντάλλαξε δώρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Και τα δώρα ήταν τι άλλο; Κομπολόγια.

Θα ακούσει τον πρωθυπουργό

Και ρωτήθηκε η κα Ντόρα Μπακογιάννη αν μετά τα νέα δεδομένα που υπάρχουν για την πανδημία στην χώρα μας θα κάνει πράξη μια δήλωσή της ότι κανείς δεν θα την εμποδίσει να πάει στην Κρήτη. Και η πρώην υπουργός απάντησε: «Μετά από το ξύλο που έχω φάει επειδή τόλμησα να πω ότι θα πάω στην Κρήτη και επειδή φαίνεται ότι ανταρσία δεν περνάει στην τηλεόραση, θα σας πω ότι αν ο Πρωθυπουργός επιτρέψει τις μετακινήσεις για να πάρω τα αδέλφια μου και τα παιδιά μου μαζί, θα πάω. Αν δεν το επιστρέψει, θα μείνω εδώ και θα πω και ένα τραγούδι. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

 

Φτωχό γεύμα

Αμέσως μετά τις διαφωνίες και τις κόντρες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Νίκος Δένδιας και ο ΤΓύρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου παρακάθησαν σε επίσημο γεύμα. Ωστόσο το μενού ήταν «ιφτάρ», δηλαδή ένα δείπνο που τρώγεται μετά την δύση του ηλίου κατά την διάρκεια του ραμαζιανιού. Και το μενού περιελάμβανε ελιές, μεζέδες, φακές, ψάρι με λαχανικά και για επιδόρπιο χαλβά και μπακλαβά. Νομίζω μόνο το ψάρι και το γλυκό άξιζαν, εσείς τι λέτε;

Ευτυχισμένη γιαγιά

Για δεύτερη φορά έγινε γιαγιά η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, αφού η σύζυγος του γιου της Μιχάλη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Να τους ζήσει να ευχηθούμε!

Διαβάστε ακόμη

Το δερμάτινο μπουφάν που έκανε δώρο στον Μητσοτάκη ο Αρχηγός της Αεροπορίας
Exit mobile version