Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαχείριση πανδημίας ΝΔ: Καυγάς Τριανταφυλλίδη – Μαρκόπουλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαχείριση πανδημίας ΝΔ: Καυγάς Τριανταφυλλίδη – Μαρκόπουλου

Διαχείριση πανδημίας ΝΔ: Άγρια κόντρα για τη διαχείριση της πανδημίας. Άναψαν τα αίματα μεταξύ του Δημήτρη Μαρκόπουλου (ΝΔ) και του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη (ΣΥΡΙΖΑ).

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας. Στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” μίλησαν οι κ.κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ, και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και οι τόνοι ανέβηκαν όταν η συζήτηση πήγε στην αποτίμηση των χειρισμών της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του κορονοϊού μέχρι τώρα. “Υπάρχει ανάγκη του κόσμου να βγει έξω, είναι λογικό. Αλλά είναι και ένα θέμα κοινωνικής ευθύνης. Υπάρχει και η πανδημία. Δεν έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να ταλαιπωρεί τον κόσμο και ούτε θέλει να τον έχει κλεισμένο στα σπίτια. Έχω περάσει την ταλαιπωρία του νοσοκομείου, και θεωρώ ότι τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν οι επιστήμονες. Η αξιωματική αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν προσπαθούν να εμφανίσουν μια διαφορετική πραγματικότητα με τα fake news. Έχω πει και σε συναδέλφους μου ότι είναι λάθος να κάνουν ανακοινώσεις. Μιλούν οι επιστήμονες, και τις ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός”, είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

“Αυτό που βιώνουμε με τις πλατείες δεν είναι η αιτία, είναι το αποτέλεσμα, μιας ανεύθυνης και ασυνεπούς πολιτικής που πρώτος ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το παράδειγμα με την Ικαρία και την Πάρνηθα. Εμείς λέγαμε για νέες ΜΕΘ, να επιτάξουν τις ιδιωτικές κλινικές νωρίτερα, μας έλεγαν ότι έρχονται τα εμβόλια. Τελικά έχουμε καθυστερήσεις, και σε σχέση με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, η κυβέρνηση έβαλε όλα τα λεφτά της σε αυτά, και άφησε 2 εκατ. της Moderna να πάνε στη Δανία. Αυτό έγινε μάλλον για λόγους οικονομικούς, δεν έχει εξηγηθεί ποτέ”, απάντησε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Δημήτρης Μαρκόπουλος

Έχετε κυβερνητικό βέρτιγκο

“Αποκαλύφθηκε εχτές από διαρροή σε εφημερίδα, ότι η κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, και εκ των υστέρων μιλά με τους ειδικούς. Εμείς λέμε να γίνει ό,τι πουν οι λοιμωξιολόγοι, αλλά ό,τι πουν εκείνοι, όχι ότι τους λένε στο αυτί”, πρόσθεσε ο ίδιος. “Από εκεί που υποτίθεται ότι ήμασταν όλοι μαζί στο να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, βλέπω από τον ΣΥΡΙΖΑ έναν λαϊκισμό. Σπέρνεται την αμφιβολία στους πολίτες για τους εμβολιασμούς με αυτά που λέτε. Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε ένα ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται να μας πει τι θέση του. Φωνάζατε που δεν άνοιξαν τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη, και μετά φωνάζατε που ανοίξαμε τα σχολεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε μας λέει τη γραμμή του, συνεχώς φάσκει και αντιφάσκει”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαρκόπουλος.

“Έχετε κυβερνητικό βέρτιγκο και αναποτελεσματικότητα. Έχετε χάσει τη μπάλα, λέει ο κόσμος. Εμβόλια περιμένουμε και έχουμε φτάσει στον Απρίλιο. Για το Πάσχα εμείς λέμε να γίνει ό,τι πει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σεβόμαστε τους ειδικούς και τηρούμε ό,τι μας πουν. Η κυβέρνηση λέει το ίδιο στα λόγια, αλλά κάνει το αντίθετο, όπως αποκαλύπτουν τα πρακτικά που διέρρευσαν. Φωνάζαμε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. Για όλα φταίνε οι άλλοι, εκτός του πρωθυπουργού”, σημείωσε κλείνοντας ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις