Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρτυ στις πλατείες: Χαμός ξανά στην Κυψέλη, προβληματισμός στην επιτροπή
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτυ στις πλατείες: Χαμός ξανά στην Κυψέλη, προβληματισμός στην επιτροπή

Πάρτυ στις πλατείες: Για δεύτερη ημέρα στη σειρά επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό στην Αθήνα, με νεαρούς να συνωστίζονται σε αυτοσχέδια "κορονο-πάρτι".

Για ακόμη ένα βράδυ γέμισαν οι πλατείες της Αττικής με συνωστισμό εκατοντάδων ατόμων, λόγω των πάρτι που πραγματοποιήθηκαν. Σάββατο βράδυ παρατηρήθηκε συνωστισμός στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι. Στην Κυψέλη μάλιστα είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων, με τους περίοικους να είναι αγανακτισμένοι για την μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες, αλλά και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους.

Χθες από νωρίς το μεσημέρι παρατηρήθηκε συνωστισμός κόσμου σε πλατείες, κεντρικά σημεία, πάρκα, αγορές και έξω από καταστήματα. Εικόνες που προκαλούν προβληματισμό με τον κόσμο να αντιλαμβάνεται την χαλάρωση των μέτρων, αλλά να μην υπάρχει μέχρι στιγμής οργανωμένο σχέδιο για άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Από την άλλη, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αγωνιά για την πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνουν άπαντες ότι αυτή η πίεση δεν μειώνεται και πιθανόν δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί με το υπάρχον σχέδιο. Η Επιτροπή πάντως την Παρασκευή απέρριψε το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων που είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση, όπως το άνοιγμα των Mall, των κέντρων αισθητικής και των φροντιστηρίων, όμως δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να επανεξεταστούν πολλά πράγματα μετά και τις τελευταίες εικόνες σε πολλές πλατείες της Αττικής. Να θυμίσουμε ότι μόλις την Παρασκευή στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, είχε διεξαχθεί με DJ ένα άλλο μεγάλο πάρτι παρουσία άνω των 2.000 ατόμων.

Και στο Περιστέρι

Εικόνες συνωστισμού και στο Περιστέρι με νεαρούς να έχουν συγκεντρωθεί και να απολαμβάνουν ένα…χαλαρό ποτό χωρίς μάσκες και αποστάσεις, σύμφωνα με το dytikesmaties.gr.

Κυψέλη: 50 σακούλες σκουπίδια από το “κορονο-πάρτι” της Παρασκευής

Πολεμικό τοπίο θύμιζε η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη το πρωί του Σαββάτου. Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων προσπάθησαν να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα, με τους κατοίκους τη περιοχής να είναι στην κυριολεξία στα “κάγκελα”.

Πλήθος κόσμου στην Ερμού, τηρούσαν τα μέτρα

Με σύμμαχο τον καιρό, πολλοί Αθηναίοι βρήκαν την ευκαιρία το Σάββατο να κάνουν τα ψώνια τους στο κέντρο της Αθήνας μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσω click away και click inside. Πλήθος κόσμου επέλεξε να επισκεφθεί την Ερμού, αλλά και άλλους εμπορικούς δρόμους, είτε για αγορές, είτε απλώς για να κάνουν τη βόλτα τους, τηρώντας στην πλειοψηφία τους τα μέτρα προστασίας και φορώντας τις απαραίτητες μάσκες. Υπενθυμίζεται ότι τα ραντεβού στα καταστήματα κλείνονται εκ των προτέρων, προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν μαζί τους το απαραίτητο μήνυμα, ενώ για την έξοδο χρειάζεται SMS στο 13032. Από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων και ποτών θα πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα self test.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις