Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Απαλλαγή ενοικίου Απριλίου 2021: Δεν πληρώνουν καθόλου οι κλειστές επιχειρήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαλλαγή ενοικίου Απριλίου 2021: Δεν πληρώνουν καθόλου οι κλειστές επιχειρήσεις

Απαλλαγή ενοικίου Απριλίου 2021: Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών

Απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του ενοικίου Απριλίου οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή. Συγκεκριμένα, στην τροπολογία αναφέρεται: Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος και για τον μήνα Απρίλιο του 2021 (ίσχυε για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο), οι μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση της οριζόμενης επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσής του.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προσδιορίζονται οι πληγείσες επιχειρήσεις του προηγούμενου εδαφίου ανά κλάδο και ανά μήνα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου αφορά σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν εντάσσονται στις αποφάσεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 8α.

macro shot of stainless steel padlock
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις