Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανακάλυψε τη “νέα” Αθήνα πάνω στο ποδήλατο
ΕΛΛΑΔΑ

Ανακάλυψε τη “νέα” Αθήνα πάνω στο ποδήλατο

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την απλή, αλλά θαυματουργή απόλαυση του να κάνεις ποδήλατο

Κάθε φορά που βλέπω έναν άνθρωπο να κάνει ποδήλατο, σταματώ να απογοητεύομαι για το μέλλον της ανθρωπότητας

H.G. Wells, Λογοτέχνης

Μόδα, στυλ ή τρόπος ζωής; Γιατί όχι και τα τρία; Αναμφισβήτητα, το ποδήλατο έχει την τιμητική του την εποχή του lockdown. Οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν τον τελευταίο χρόνο, με όλους όσους το αναβάλλαμε για… Δευτέρα, να κάνουμε στροφή στην ποιότητα και να αλλάζουμε άρδην τη ζωή μας, ξεκινώντας από την καθημερινότητά μας. Άλλωστε, τα ΜΜΜ ήταν σχεδόν “απαγορευτικά” ανέκαθεν, μιας και έφτανες στον προορισμό σου το λιγότερο… έξαλλος από την ορθοστασία, τους καβγάδες για τη θέση και την αδιανόητη κίνηση που συναντά κανείς στους δρόμους της πόλης. Τώρα όμως, με το βλέμμα στο καλοκαιράκι και τις παραλίες – η ανάγκη για προστασία του ανοσοποιητικού αλλά και για άσκηση, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Μέσα όμως σε αυτό το χάος της ρουτίνας, ποιος θέλει μια ακόμα ευθύνη; Άντε συντήρησέ το, ενώ δεν έχεις χρόνο ουτε για τα βασικά… Από την άλλη, ο φόβος πως το επόμενο πρωί δεν θα είναι εκεί που το άφησες… Όχι όχι! Εγώ, θέλω κάτι που να ταιριάζει στις ανάγκες μου. Και στο bFlex, βρήκα ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν! Νοικιάζω ακριβώς το ποδήλατο που έχω ονειρευτεί, όποτε θέλω, για όσο θέλω, όπως το θέλω!

Ο πάντα χαμογελαστός Robbert van der Meer, που ήρθε από την Ολλανδία ατρόμητος και επένδυσε στην Ελλάδα, με έκανε με λίγες μόνο λέξεις να αφήσω στην άκρη κάθε τι που με έκανε να έχω αμφιβολία. Ευέλικτες συνδρομές, πράσινη κινητικότητα, ποδήλατα, ηλεκτρικά ποδήλατα, στο bFlex.gr μπορεί κανείς να βρει αυτό που τον αντιπροσωπεύει! Η διαδικασία πανεύκολη. Επιλέγεις αυτό που σου κάνει “κλικ” και την επόμενη μέρα βρίσκεται στον χώρο σου! Αν μάλιστα υπάρξει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της συνδρομής, σου το λύνουν σε εντός 24 ωρών! Απίστευτο;

Σχετικά με την κράτηση του ποδηλάτου: 🚲

  • Κλείνεις το ποδήλατο από το site bFlex (συμπληρώνεις όλα τα στοιχεία σου και πραγματοποιείς ηλεκτρονική πληρωμή)
  • H διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 5 λεπτά
  • Μπορείς να επιλέξεις ακριβώς την διεύθυνση που θα σου παραδώσουν το ποδήλατο και συγκεκριμένη ημερομηνία
  • Η παράδοση μπορεί να γίνει ακόμα και την επόμενη μέρα στο σπίτι σου

Μένεις στο κέντρο;

Θέλοντας να… τσεκάρω αν αξίζει τόσος ενθουσιασμός, ξεκίνησα την ποδηλατάδα μου στην Αθήνα, αυτές τις υπέροχες ημέρες που οι δρόμοι δεν θυμίζουν (ακόμη) την ένδοξη προ Covid εποχή. Όπως γνωρίζουν οι λάτρεις του ποδηλάτου, πρέπει να ξέρεις πού θα πας αν αυτό δεν είναι το… γραφείο. Και η Αθήνα έχει μαγικά μέρη να δεις, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στο διαδίκτυο ή να ρωτήσεις τους fans. Κολατσιό για τη στάση, κινητό στην τσάντα για να απολαύσω ελεύθερη τον ανοιξιάτικο αέρα και φύγαμε…!

Μία από τις διαδρομές που σας συστήνω ανεπιφύλακτα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Μαγεμένη από τα φώτα της πόλης, πραγματοποιώ τη συγκεκριμένη διαδρομή σχεδόν καθημερινά κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ειδικά αν είσαι κάτοικος του κέντρου (όπως εγώ), μπορείς μέσα σε λίγα λεπτά να βρεθείς στο Σύνταγμα, να επισκεφτείς το Ζάππειο και το Καλλιμάρμαρο. Ιδανικός προορισμός αποτελεί η Διονυσίου Αεροπαγίτου για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα από τα βραχάκια της Ακρόπολης.

Θες κάτι πιο… glamourous;

Στα πρώην Bασιλικά Kτήματα, στο Τατόι η διαδρομή έχει πολλά μονοπάτια αλλά και διαφορετικές πορείες για να επιλέξεις. Πρόκειται για μια έκταση 47.000 στρεμμάτων, με κάποιες περιοχές περιφραγμένες, και κάποιες άλλες αφύλαχτες. Αγαπημένος προορισμός για κάθε Αθηναίο ποδηλάτη, με ειδυλλιακές διαδρομές – κυρίως χωματόδρομους. Οι πιο έμπειροι μάλιστα μπορούν να συνεχίσουν μέσα από τα Βασιλικά Κτήματα και να κινηθούν είτε προς περιοχή «Κατσιμίδι», είτε προς τη θέση «Κιθάρα», στη συνέχεια στη Μονή της Παναγίας και, τέλος, θα φτάσετε ως τους Θρακομακεδόνες.

Must προορισμός, το ΚΠΙΣΝ, το Central Park της Αθήνας! Με τη λίμνη του, τους χώρους για pic nic, το αίθριο, τη Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη και φυσικά τις μοναδικές  διαδρομές. Εναλλακτικά, το άλσος του κτήματος Συγγρού είναι γεμάτο μονοπάτια και κυκλικές διαδρομές, ιδανικές για γυμναστική σε ένα όμορφο περιβάλλοντα χώρο γεμάτο πράσινο.

Μπες στο mood

Το ποδήλατο είναι μία εξαιρετική μορφή άσκησης που πέρα από τα οφέλη που έχει για την υγεία σου έχει μοναδικά οφέλη τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την τσέπη σου. Ακόμα λοιπόν εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο να κάνεις κάτι σπουδαίο για τη ζωή σου; Σίγουρα, η Αθήνα είναι άγρια πόλη, κάνει όμως μία αξιοπρεπή προσπάθεια να ενταχθεί σε αυτήν την υπέροχη διεθνή φιλοσοφία του «bicycling».

Κάνοντας ποδήλατο περνάς πιο όμορφα, μειώνεται το στρες σου, ξεχνάς για λίγο τα προβλήματά σου και νιώθεις πιο χαλαρός.  Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Clemson της Νότιας Καρολίνας, οι ποδηλάτες τείνουν να θεωρούν τους εαυτούς τους μια ομάδα που τα μέλη της είναι πολύ ενθουσιώδη, αν όχι παθιασμένα με τον τρόπο μεταφοράς τους. “Οι ποδηλάτες είναι γενικά νεότεροι και σωματικά υγιείς, χαρακτηριστικά που συναντώνται συνήθως στους ευτυχισμένους ανθρώπους”. Ποδηλατώντας ενεργοποιείται το ορμονικό σύστημα, κάτι που διευκολύνει την αντιμετώπιση ήπιας κατάθλιψης, άγχους και στρες, τα οποία στις μέρες μας βρίσκονται στο απόγειό τους… Ακόμα να σηκωθείς από τον καναπέ;

Βέβαια, κοίτα να προνοήσεις πριν ανέβεις στη σέλα: 

✔️Μπες στο bFlex.gr και κάνε μια περιήγηση!

✔️Προμηθεύσου και φόρα πάντα ειδικό κράνος και γάντια για ποδηλάτες, ώστε να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς.

✔️Απέφυγε τουλάχιστον να φοράς φαρδιά ρούχα, γιατί θα σου δημιουργούν μπελάδες

✔️Μην ξεχάσεις και τα γυαλιά ηλίου σου

Αναθεώρησε λοιπόν την κοσμοθεωρία, πάτα το Turn Off στο τηλεκοντρόλ, σήκω από τον καναπέ και άσε τους άλλους να… γκρινιάζουν. Πίστεψέ το, εκεί έξω σε περιμένει ένας υπέροχος ποδηλατόκοσμος που θα σου δείξει, πως η φράση… ζωή ποδήλατο μάλλον είναι η πιο παρεξηγημένη… 😉

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις