Εργατικό δυστύχημα Κοζάνη: Δυο νεκροί στον στον ατμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εργατικό δυστύχημα Κοζάνη: Δυο νεκροί στον στον ατμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εργατικό δυστύχημα Κοζάνη: Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή,μετά τις 12 στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

16.04.2021 | 14:28

Θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή, μετά τις 12 στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυστυχώς δυο εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στον πύργο ψύξεως της μονάδας 5 και στη διαδικασία καθαρισμού/βαφής, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (πιθανότατα έσπασε το συρματόσχοινο), βρέθηκαν στο κενό απο ύψος δεκάδων μέτρων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για εργαζόμενους σε εταιρία από χώρα του εξωτερικού (το έργο έχει αναλάβει η ΑΒΑΞ).

Σύμφωνα με το kozanimedia, ο ένας από τους δύο νεκρούς κατάγεται από την περιοχή της Φλώρινας. Πρόκειται για άντρα περίπου 45 ετών από τη Φλώρινα, ενώ πραγματικά σοκαριστικές είναι εικόνες που αντικρίζουν οι εργαζόμενοι και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, με τον ένα εργαζόμενο να αιρωρείται νεκρός στα συρματόσχοινα, ενώ έχει ξεκινήσει η επιχείρησης ανασυρσής του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δεύτερος εργαζόμενος είναι 47 ετών από τη Βουλγαρία.

Οι άτυχοι εργαζόμενοι δούλευαν σε υπεργολαβική γερμανική τεχνική εταιρεία, στο έργο κατασκευής της μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού, που είχε αναλάβει ελληνική εταιρεία. Ο πύργος ψύξης έχει υψόμετρο 108 μέτρα, απ’ όπου με ειδικά άγκιστρα και άλλους μηχανισμούς κρεμιούνται συρματόσχοινα με καλάθια για να εργαστούν στη συνέχεια τα τεχνικά συνεργεία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ Βασίλης Τσίγκας, η εταιρεία και οι εργαζόμενοι διαθέτουν εμπειρία και φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την εκτέλεση του έργου. Σημείωσε δε, ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν ολοκληρώσει το φθινόπωρο τις εργασίες στον μισό πύργο ψύξης, αλλά σταμάτησαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα, για να συνεχίσουν την άνοιξη.

Exit mobile version