Ρένος Χαραλαμπίδης – Αρναούτογλου: Καλεσμένος απόψε στο «The 2Night Show»

LIFESTYLE

Ρένος Χαραλαμπίδης – Αρναούτογλου: Καλεσμένος απόψε στο «The 2Night Show»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Ρένος Χαραλαμπίδης - Αρναούτογλου: Απόψε στις 23:30, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο «The 2Night Show» τον Ρένο Χαραλαμπίδη.

15.04.2021 | 16:56

Απόψε στις 23:30, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο «The 2Night Show» τον Ρένο Χαραλαμπίδη. Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλάει για τις επαγγελματικές του φιλοδοξίες, εξηγεί γιατί δεν παντρεύτηκε και γιατί δε θέλησε να γίνει γονιός, αποκαλύπτει τη συγκινητική ιστορία που κρύβεται πίσω από τη γέννησή του και το θαύμα που βίωσαν οι γονείς του με τον ερχομό του.

Πλήρως συνειδητοποιημένος και κατασταλαγμένος, ο Ρένος Χαραλαμπίδης αναφέρεται στην πολυετή πορεία του στην υποκριτική, στην ενασχόληση με την πολιτική και στις κριτικές που τον έκαναν ευάλωτο.

Κάνει τον απολογισμό του και παραδέχεται πως η σιωπή, την κατάλληλη στιγμή, αποτελεί και την καλύτερη άμυνα. Τι θα έκανε διαφορετικό αν ξαναζούσε τη ζωή του και γιατί δεν επιτρέπει στον εαυτό του τη νοσταλγία; Τέλος, μιλάει για τη συμμετοχή του στη σειρά της ΕΡΤ «Τα Καλύτερα Μας Χρόνια» και τον πολυδιάστατο ρόλο του.

Ρένος Χαραλαμπίδης: Η καριέρα του

Η καταγωγή του είναι από το Σπήλαιο Ορεστιάδας του νομού Έβρου. Είναι αυτοδίδακτος ηθοποιός και σεναριογράφος με θεατρικές σπουδές σε ελεύθερα εργαστήρια στην Αθήνα. Έχει πρωταγωνιστήσει στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ως σκηνοθέτης εμφανίστηκε το 1997 με το “No Budget Story”, μια ασπρόμαυρη ρομαντική ταινία που σημάδεψε την δεκαετία του ’90 και ξεκίνησε μια ολόκληρη σχολή με τη φιλοσοφία του γύρω από τον κινηματογράφο.

Ακολούθησε το 2000 η ταινία “Φτηνά τσιγάρα”, μια ταινία που στιγμάτισε την γενιά του τέλους της δεκαετίας του ’90. Γυρισμένη ώστε να θυμίζει “τζαζ αυτοσχεδιασμό”, η ταινία μοιάζει πλέον σαν ένα αποχαιρετιστήριο άσμα σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει πια και αποτελεί σημαντικό δείγμα γραφής ενός ιδιαίτερου δημιουργού.

Το 2005, βασισμένος στο ομότιτλο βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου, σκηνοθέτησε την ταινία «Η Καρδιά του Κτήνους» και κατάφερε για ακόμα μία φορά να κερδίσει κοινό και κριτικούς.  Τα «4 Μαύρα Κουστούμια» είναι η τέταρτη σκηνοθετική του δουλειά με την οποία καθιέρωσε το στιλ του σαν κινηματογραφιστής, δίνοντας ξεκάθαρα πια το προσωπικό του στίγμα στο ελληνικό σινεμά.

Απέσπασε βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Γιώργο Βουλτζάτη, Ειδική Μνεία από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών) και στο Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης (Βραβείο FIPRESCI).

Δείτε ακόμη:
Η επική αντίδραση της Καγιά όταν ρωτήθηκε αν θα παρουσιάσει το Dancing with the Stars
Το Survivor “έχασε” το… κορμί, οι τηλεθεατές τα πιο καυτά πλάνα (vid)
Το πρώτο πρόσωπο που είναι ένα βήμα πριν συμφωνήσει με τη νέα της εκπομπή της Μενεγάκη
Exit mobile version