Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καβάλα τροχαίο: Την χτύπησε και την εγκατέλειψε
ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα τροχαίο: Την χτύπησε και την εγκατέλειψε

Καβάλα τροχαίο: Φως σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνοδεύτηκε από εγκατάλειψη του θύματος.

Ένα μήνα μετά από το τραγικό γεγονός που στοίχισε τη ζωή 61χρονης νοσηλεύτριας στην Καβάλα, η οποία έσβησε αβοήθητη στο οδόστρωμα, η Τροχαία της πόλης κατάφερε να ρίξει φως στην υπόθεση. Ως ο άνθρωπος, που ευθύνεται για την παράσυρση, αλλά και εγκατάλειψή της, στον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος, ταυτοποιήθηκε ένας 44χρονος οδηγός μοτοσικλέτας, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε την εμπλοκή του και να απέδωσε την διαφυγή του στον πανικό και τον φόβο που τον κυρίευσε. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας έφθασαν, κατά πληροφορίες, στον υπαίτιο του δυστυχήματος, από την ψηφιακή επεξεργασία μίας εικόνας από κάμερα ασφαλείας, που εμφανίζει δικυκλιστή να κινείται αντίθετα στο οδόστρωμα. Διαπιστώθηκε ακόμη ότι στερείτο διπλώματος οδήγησης μηχανής.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το τροχαίο δυστύχημα, συνέβη το πρωί της 13ης Μαρτίου, στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος των διαβάσεων του παλαιού νοσοκομείου. Διερχόμενοι, εκείνο το πρωί από το σημείο, αντίκρισαν την άτυχη νοσηλεύτρια, η οποία εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, τραυματισμένη και χωρίς τις αισθήσεις της. Ειδοποίησαν άμεσα ασθενοφόρο και η άτυχη γυναίκα, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Συγκλονισμένοι και οι γιατροί, έκαναν κάθε προσπάθεια να την κρατήσουν στη ζωή. Η 61χρονη, υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο, ενώ στη συνέχεια νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς να έχει ανακτήσει επαφή με το περιβάλλον. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι μώλωπες που είχε στο σώμα της, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, έδειχναν ότι η γυναίκα είχε πέσει θύμα τροχαίου. Στις 26 Μαρτίου, η άτυχη γυναίκα, εξέπνευσε και οι συγγενείς της δώρισαν τα όργανά της.

Περιπολικό

Η αστυνομική έρευνα

Για έναν ολόκληρο μήνα, οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν δεκάδες μαρτυρίες, μίλησαν με περιοίκους και εξέτασαν το υλικό κάθε κάμερας που ήταν διαθέσιμο γύρω από την περιοχή του συμβάντος. Προς αυτή την κατεύθυνση προχώρησαν στην ψηφιακή επεξεργασία μιας εικόνας που τελικά έδειχνε ένα δίκυκλο σε αντίθετη κατεύθυνση να εμπλέκεται σε τροχαίο. Η εικόνα αυτή επιβεβαίωσε τις μέχρι εκείνη τη στιγμή ενδείξεις περί τροχαίου.

Τις επόμενες ημέρες, κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν την και από τις μαρτυρίες που συγκέντρωσαν και τελικά να ταυτοποιήσουν τον οδηγό του δυκύκλου. Σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλα, ο οποίος και χειρίζεται, πλέον, την υπόθεση δικαστικά.

Ασθενοφόρο

Διαβάστε ακόμη

Η αστυνομική ράβδος, οι χειροπέδες και το γκαράζ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις