Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Dominos Pizza ρομπότ: Διαφορετικό delivery, λιγότερες προσλήψεις
PLUS

Dominos Pizza ρομπότ: Διαφορετικό delivery, λιγότερες προσλήψεις

Dominos Pizza ρομπότ: Ο λόγος που η Domino’s κάνει αυτή την κίνηση, είναι η αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών που προκάλεσε η πανδημία

Delivery με… ρομπότ θα ξεκινήσει στο Χιούστον η Domino’s Pizza, σε συνεργασία με την Startup Nuro που έχει έδρα τη Silicon Valley. Οι διανομές θα γίνονται με το ειδικό όχημα που έχει κατασκευάσει η τελευταία και από το Χιούστον σταδιακά η υπηρεσία θα επεκταθεί σε «πολλούς πελάτες σε πολλές τοποθεσίες», σύμφωνα με τις εταιρείες. Ο λόγος που η Domino’s κάνει αυτή την κίνηση, είναι η αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών που προκάλεσε η πανδημία. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και σπεύδει να ανταποκριθεί στη ζήτηση με έναν διαφορετικό τρόπο που θα της εξοικονομήσει χρόνο και θα τη γλιτώσει από αρκετές προσλήψεις νέων οδηγών.

Η Nuro από την πλευρά της βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και μια συμφωνία σαν και αυτή μόνο καλό μπορεί να της κάνει. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016, από πρώην μηχανικούς της Google, έχει σηκώσει 940 εκατ. δολάρια Vision Fund της SoftBank και πρόσφατα εξασφάλισε άγνωστο ποσό μέσω αγοράς μετοχών από την Woven Capital, επενδυτικό βραχίονα θυγατρικής της Toyota Motor.

Μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες όπως οι Kroger, Walmart και CVS Health για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων και μέσα στην πανδημία είδε τις διανομές της σχεδόν να τριπλασιάζονται. Σημειώνεται ότι το αυτόνομο όχημα της Nuro (R2), το οποίο θα χρησιμοποιήσει η Domino’s είναι το πρώτο αυτόνομο όχημα διανομών χωρίς επιβάτες που λαμβάνει ρυθμιστική έγκριση για χρήση από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις