Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ Ολυμπιακός: Ένα ματς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ Ολυμπιακός: Ένα ματς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

ΠΑΟΚ Ολυμπιακός: Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δεν αναμένεται να παίξει αδιάφορα στην Τούμπα.

Οι αγώνες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, είτε γίνονται στη Θεσσαλονίκη, είτε στον Πειραιά, παρουσιάζουν πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι ντέρμπυ άσχετα να το ποιος από τους δυο βρίσκεται μπροστά στην βαθμολογία. «Είναι ζήτημα γοήτρου, αλλά και ουσίας», λένε και οι δυο και έχουν δίκιο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να κατέκτησε τον 46ο τίτλο του με την νίκη του επί του Παναθηναϊκού (3-1) στο ντέρμπυ των «αιωνίων» την περασμένη Κυριακή, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα παίξει αδιάφορα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, που καίγεται για τους βαθμούς, ώστε να επωφεληθεί ενός νέου στραβοπατήματος του Άρη και να πάρει την προνομιούχο δεύτερη θέση.

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης, που εχει 51 βαθμους και δεν μπόρεσε την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αστέρα παραχωρώντας ισοπαλία (1-1), έχει προετοιμαστεί με κάθε επιμέλεια για το μεγάλο παιχνίδι με τον ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ο Ουρουγουανός προπονητής του ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία δούλεψε όλη την εβδομάδα ιδιαίτερα πολύ στα «στημένα», ώστε η ομάδα του να εκμεταλλευτεί κάποιες τέτοιες περιπτώσεις που θα σημειωθούν κοντά στην εστία του Ολυμπιακού. Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν ήταν λίγες οι φορές που σταμάταγε την προπόνηση και εξηγούσε στους παίκτες τους τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός.

ΠΑΟΚ Ολυμπιακός

Μαθήματα τακτικής

Παράλληλα με την σκληρή προπόνηση έκανε και μάθημα τακτικής! Ο Βαρέλα, ο Περέιρα και ο Νινούα που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμμα φαίνεται πως ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις και είναι στη διάθεση του προπονητή. Είναι βεβαιον πως ο ΠΑΟΚ την Κυριακή θα παίξει μεν επιθετικά, αλλά θα προσέξει πολύ και την άμυνα του, γιατί ξέρει πως ο Ολυμπιακος θα αξιοποιήσει τις όποιες ευκαιρίες βρει. Ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα ο ΠΑΟΚ θα παίξει ενδεχομένως και με δυο επιθετικούς κορυφής και με «κρυφό» τον Ουάρντα. Ο Τζόλης, ο Βιεϊρίνια και ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης θα πάρουν φανέλα βασικού.

ΠΑΟΚ Ολυμπιακός

 

Ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, που έχει 76 βαθμούς, έχει έρθει στη Θεσσαλονίκη με στόχο να αποδείξει πως είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Αυτό άλλωστε τόνισε στους παίκτες του ο Πορτογάλος προπονητής Πέδρο Μάρτινς όλη την εβδομάδα. Ο Ολυμπιακός, που διαθέτει πλούσιο «οπλοστάσιο», θα παραταχθεί στο ντέρμπυ της Τούμπας με ελάχιστες αλλαγές! Ο Βαλμπουενά, ο Γάλλος διεθνής άσσος που ξεπέρασε το πρόβλημα ενός μυϊκού τραυματισμού, θα ξεκινήσει κανονικά από την αρχή. Ενδεχομένως να δούμε από την αρχή και τον Φορτούνη. Να παίξουν δηλαδή και οι δυο. Ο Καμαρά, ο Εμβιλά και ο Μπουχαλάκης στην μεσαία γραμμή, ενώ στην άμυνα, εάν όλα πάνε καλά, θα αγωνιστεί και ο Μπα μαζί με τους άλλους δυο κεντρικούς αμυντικούς, τον Παπασταθόπουλο και τον Σεμέδο. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σα. Ο στόχος του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι τώρα το Κύπελλο!

Ο Ολυμπιακός στα μεταξύ τους παιχνίδια από το 1927 μέχρι σήμερα έχει νικήσει 87 φορές, ο ΠΑΟΚ 55, ενώ 30 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα!

ΠΑΟΚ Ολυμπιακός

Διαβάστε ακόμη

ΑΕΚ: Πάρτι γενεθλίων μέσα «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις