Αθήνα

°C

Πέμπτη

06

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δώρο Πάσχα αναστολής 2021 πότε καταβάλλεται: Με ποιον τρόπο υπολογίζεται
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Πάσχα αναστολής 2021 πότε καταβάλλεται: Με ποιον τρόπο υπολογίζεται

Δώρο Πάσχα αναστολής 2021 πότε καταβάλλεται: Πώς υπολογίζεται το ποσό.

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους που βρίσκονται ή βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας από τον περασμένο Ιανουάριο. Αναλυτικότερα, το Δώρο Πάσχα θα πληρωθεί στους εργαζόμενους σε αναστολή σε δύο τμήματα. Το κράτος θα πληρώσει απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων την αναλογία για την χρονική περίοδο που βρέθηκαν σε αναστολή εντός του πρώτου 4μήνου του 2021, με βάση τα 534 ευρώ που δικαιούνται από την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

κόσμος μάσκα

Δείτε ακόμη: Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση στην επιστρεπτέα προκαταβολή 7

Ταυτόχρονα, ο εργοδότης – επιχείρηση  θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά και με βάση τον μισθό του.  Επομένως όποιος εργαζόμενος είναι σε αναστολή εργασία από τον Ιανουάριο μέχρι και το Πάσχα θα λάβει από το κράτος ένα ποσό 267 ευρώ, δηλαδή, κάθε μήνας αναστολής εργασίας μεταφράζεται σε περίπου 67 ευρώ. Σημειώνεται πως στο παραπάνω ποσό δεν υπολογίζεται η αναλογία του επιδόματος αδείας.

Κόσμος δρόμος

Δώρο Πάσχα αναστολής 2021: Πώς υπολογίζεται

Εργαζόμενος με ονομαστικό μισθό 800 ευρώ, που ήταν σε αναστολή από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου, ενώ τον Απρίλιο επέστρεψε στη δουλεία θα λάβει:

  • 200 ευρώ από το κράτος
  • 100 ευρώ από τον εργοδότη του
  • σύνολο Δώρου Πάσχα : 300 ευρώ.
Άνδρας με μάσκα

Δώρο Πάσχα: Μισθωτοί

Για τους μισθωτούς το επίδομα εορτών Πάσχα είναι ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. Καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια ολόκληρη την επίμαχη χρονική περίοδο, δηλαδή από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30ης Απριλίου. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται αναλογία Δώρου Πάσχα, το οποίο υπολογίζεται σε ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού για κάθε 8 ημέρες διαρκείας της εργασιακής σχέσης.

Κόσμος ποδήλατα

Δείτε ακόμη:

Παραδίδεται το έργο κατασκευής του πλέον σύγχρονου Εμπορευματικού Κέντρου της χώρας στο Θριάσιο Πεδίο
Έρχεται νέος κύκλος δικαιούχων για το voucher των 200 ευρώ
Ξεχάστε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ όπως το ξέρουμε
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις