Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πανεπιστήμια τηλεκπαίδευση: «Θα συνεχιστεί μέχρι τις 4 Ιουνίου»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανεπιστήμια τηλεκπαίδευση: «Θα συνεχιστεί μέχρι τις 4 Ιουνίου»

Πανεπιστήμια τηλεκπαίδευση: Τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση μέχρι και τις 4 Ιουνίου, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

“Τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση μέχρι τις 4 Ιουνίου”, σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος.

Ο υφυπουργός εξήγησε παραπάνω πως υπάρχουν ορισμένοι τομείς όπως κλινικές, πρακτικές, εργαστηριακές ασκήσεις που θα φανεί στην συνέχεια πως θα μπορούσε να λειτουργήσει το αυτοδιαγνωστικό τεστ και υπογράμμισε ότι η κανονικότητα προβλέπεται από τον Σεπτέμβριο. Ο κ. Συρίγος τόνισε ότι το εαρινό εξάμηνο θα γίνει όλο με τηλεκπαίδευση λέγοντας πως η κανονικότητα θα επανέλθει από τον Σεπτέμβριο.

Στη συνέχεια, μιλώντας ο υπουργός για τα σελφ τεστ και τα αποτελέσματά τους σε καθηγητές, δασκάλους και μαθητές πως είναι πολύ σημαντικά, καθώς “πάμε στα ψαχτά, δεν υπάρχει κάποιος σίγουρος δρόμος”. Και συνέχισε: “Κάνουμε ένα πείραμα κάτω από ασφαλείς σχετικά συνθήκες και το οποίο θα μας δείξει [ως να προχωρήσουμε για το άνοιγμα της κοινωνίας τους επόμενους μήνες”.

Ο κ. Συρίγος ρωτήθηκε και για την εμπειρία των παιδιών του με τα σελφ τεστ και το εάν φοβόντουσαν να πάνε στο σχολείο, οπότε και απάντησε ότι υπήρχε φασαρία στο σπίτι γιατί ήθελαν να το κάνουν μόνα τους, σημειώνοντας ότι αναγράφεται “υπό την επίβλεψη γονέα ή κηδεμόνα”. Να σημειωθεί πάντως ότι ήδη τη Δευτέρα είχαμε τα πρώτα προβλήματα καθώς υπήρξαν τέσσερις περιπτώσεις στις οποίες γονείς αρνήθηκαν να κάνουν τα παιδιά τους τα self test.

Δείτε ακόμη:
«Βόμβα» Βορίδη: Καταργεί τους περιορισμούς στην ψήφο των αποδήμων
Μητσοτάκης: Επιτυχημένο το ξεκίνημα με τα self test στα σχολεία – Ποιοι παίρνουν σειρά
Καλαφάτης: Δίνουμε τις τελευταίες μάχες και στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε σημαντικό τείχος ανοσίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις