Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μάλτα τουρισμός 2021: Πληρώνει τους τουρίστες για διακοπές στη χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Μάλτα τουρισμός 2021: Πληρώνει τους τουρίστες για διακοπές στη χώρα

Μάλτα τουρισμός 2021: Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Τουρισμού, οι τουρίστες για να λάβουν αυτή τη βοήθεια, αρκεί να κάνουν απευθείας κράτηση στο ξενοδοχείο που επιθυμούν.

Την κατακόρυφη πτώση της τουριστικής κίνησης επιθυμεί να αντιμετωπίσει η Μάλτα, αφού το 2020 οι τουρίστες μειώθηκαν κατά 80%. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να «επιδοτήσει» τους ξένους ταξιδιώτες με την προϋπόθεση να μείνουν στο νησί για τουλάχιστον τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Τουρισμού, οι τουρίστες για να λάβουν αυτή τη βοήθεια, αρκεί να κάνουν απευθείας κράτηση στο ξενοδοχείο που επιθυμούν. Σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου Τουρισμού της Μάλτας, οι τουρίστες που θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων θα λάβουν 200 ευρώ. Το ξενοδοχείο θα «βάλει» τα λεφτά αυτά και στη συνέχεια οι Αρχές θα δώσουν το ποσό αυτό στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων.

Οι παραθεριστές σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων μπορούν να υπολογίζουν σε 150 ευρώ βοήθειας, και στα τριών αστέρων σε 100 ευρώ. Είναι γνωστό ότι ο τουρισμός στην οικονομία της Μάλτας καταλαμβάνει το 27% του ΑΕΠ, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών.

Μάλτα

Ιταλία: Ανοίγει στις 2 Ιουνίου ο τουρισμός

Ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού Μάσιμο Γκαραβάλια, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, αναφέρθηκε στις επόμενες στρατηγικές κινήσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα της Μεσογείου.

«Εργαζόμαστε με στόχο να ξανανοίξουν μέσα στον Μάιο οι παραλίες, φυσικά στην πρώτη αυτή φάση με ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα ήμουν ικανοποιημένος αν, όπως συνέβη και πέρυσι, τα καταφέρουμε για τα μέσα Μαίου», δήλωσε ο Γκαραβάλια.

«Πάντως, μέχρι τις 2 Ιουνίου, όταν η Ιταλία γιορτάσει την αβασίλευτη Δημοκρατία της, θα πρέπει να έχουν ξανανοίξει όλα ή σχεδόν όλα», πρόσθεσε. Ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε παράλληλα ότι, «στον τομέα του, ο προγραμματισμός είναι βασικής σημασίας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ασφαλώς τα επιδημιολογικά στοιχεία».

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα, ο Γκαραβάλια δήλωσε στην La Stampa ότι μια από τις δραστηριότητες που μπορεί να ανοίξει και πάλι σχετικά σύντομα είναι εκείνη των διεθνών εκθέσεων και συνεδρίων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Απρίλιο μπορεί να ξαναλειτουργήσουν κανονικά και τα ιταλικά εστιατόρια.

Δείτε ακόμη:
Γυναικείες οργανώσεις ζητούν την παραίτηση του Σαρλ Μισέλ, μετά το «sofagate»
Megxit και στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου
Ο Τραμπ υπόσχεται νίκη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος το 2022

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις