Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / AstraZeneca εμβόλιο θρομβώσεις: «Δύο στο εκατομμύριο οι πιθανότητες θανάτου»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

AstraZeneca εμβόλιο θρομβώσεις: «Δύο στο εκατομμύριο οι πιθανότητες θανάτου»

AstraZeneca εμβόλιο θρομβώσεις: «Δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση των εκδηλώσεων αυτών, με προηγούμενο θρόμβωσης, η θρομβοπενίας».

Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα, 12.04.2021, έγινε η καθιερωμένη, ζωντανή ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.606 νέα κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Από αυτά, τα 716 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 218 στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε ακόμη: Σε Βέλγιο και Γαλλία έφτασε σήμερα το εμβόλιο της Johnson & Johnson -Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Για το εμβόλιο ενημέρωσαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Τον λόγο πήρε η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στα θρομβωτικά επεισόδια που έχουν σημειωθεί μετά από εμβολιασμό με Astrazeneca κι έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, λέγοντας πως «δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση των εκδηλώσεων αυτών, με προηγούμενο θρόμβωσης, η θρομβοπενίας».

Αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του ΕΜΑ που κάνουν λόγο για «πολύ σπάνιες περιπτώσεις» τέτοιων επεισοδίων μετά από εμβολιασμό με Astrazeneca, λέγοντας πως η πιθανότητα -παγκοσμίως- να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία προς 100.000 δόσεις εμβολίου, ενώ η πιθανότητα θανάτου αντιστοιχεί σε 2 στο εκατομμύριο. Ακολούθως, επανέλαβε την σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με τα εμβόλια όλων των εταιρειών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις