Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορίνα Γαύδος τροχαίο: Θρήνος για την άτυχη φοιτήτρια – «Θέλω να μάθω την αλήθεια»
ΕΛΛΑΔΑ

Κορίνα Γαύδος τροχαίο: Θρήνος για την άτυχη φοιτήτρια – «Θέλω να μάθω την αλήθεια»

Κορίνα Γαύδος - τροχαίο: Η 27χρονη Κορίνα Λαβράνου, φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, άφησε την τελευταία της πνοή μετά από τραγικό δυστύχημα στη Γαύδο.

Η 27χρονη φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης είχε επιλέξει το ακριτικό νησί για να ζήσει. Όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια μετά το τραγικό τροχαίο στη Γαύδο. Λένε πως η Γαύδος ταυτίζεται με την Ομηρική Ωγυγία. Το νησί της νύμφης Καλυψούς η οποία “μάγεψε” τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του κρατώντας τους στο νησί για επτά ολόκληρα χρόνια. Και κάπως έτσι αισθάνονται πολλοί από όσους επισκέπτονται το νησί. Μαγεμένοι από τις ομορφιές και την μοναδική του ατμόσφαιρα.

Μια από αυτούς ήταν και η 27χρονη Κορίνα Λαβράνου, φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία προερχόμενη από την Κέρκυρα, “μαγεύτηκε” σαν τον Οδυσσέα από την πρώτη φορά που επισκέφθηκε την Γαύδο – Ωγυγία. H τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή Βαθύ Σελί. Στο όχημα επέβαινε και ένας άντρας ο οποίος ωστόσο μεταφέρθηκε τραυματισμένος αρχικά στο Ιατρείο Γαύδου ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη, με αεροδιακομιδή, όπως έγινε γνωστό, στο Νοσοκομείο Χανίων. Σύμφωνα με την αστυνομία το όχημα ήταν σταματημένο, όταν “λύθηκε” το χειρόφρενο με αποτέλεσμα να πέσει στο γκρεμό πριν οι δύο επιβάτες προλάβουν να αντιδράσουν.

Κορίνα Γαύδος: Η έρευνά της για το νησί

Μάλιστα πριν από έναν χρόνο, στις 2 Ιουλίου 2020, η Κορίνα παρουσίασε μέσω τηλεδιάσκεψης στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης την ερευνητική της εργασία με τίτλο “Εναλλακτικός Τουρισμός: μεθοδολογία σχεδιασμού βιώσιμης οικοτουριστικής μονάδας στη Γαύδο”.

Η ίδια είχε γράψει για την ερευνητική της εργασία: “Η παρούσα εργασία ερευνά το φαινόμενο του τουρισμού. Με αφορμή την ποιότητα ζωής, όπως παράλληλα το σεβασμό ως προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθίσταται αναγκαία η εισχώρηση του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και άλλων βοηθητικών εννοιών, στην ιδεολογία της δόμησης.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύεται η υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα και τη Γαύδο, καθώς και οι επιπτώσεις του φαινομένου στο φυσικό και το δομημένο περιβάλλον. Στη συνέχεια, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, εξετάζονται οι διαφορές του από το συμβατικό-μαζικό τουρισμό, αποσκοπώντας στον πιο σαφή προσδιορισμό, για την κατανόηση του όρου.

Ύστερα, παρουσιάζονται οι παράμετροι σχεδιασμού του εναλλακτικού τουρισμού, ενώ η ιδέα της μελέτης βασίζεται στην εφαρμογή των παραμέτρων αυτών, για στο σχεδιασμό και την κατασκευή ενός βιώσιμου οικοτουριστικού καταλύματος, μικρής κλίμακας και αποτελούμενο, ως επί το πλείστον, από φυσικά υλικά της Γαύδου, αφού προηγουμένως μελετήσουμε τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής, ώστε το οικοσύστημα να συνεχίσει να διατηρείται με τρόπο βιώσιμο.”

Επιπλέον, μόλις πριν από λίγες ημέρες, στην τελευταία της ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετέφερε την αγωνία της για το μέλλον του νησιού:

“Καλημέρα σε όλους, απ’ το όμορφο νησί που φωνάζει βοήθεια. Ακολουθεί ένα καλοκαίρι που η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει τη φέρουσα ικανότητα σε όλους τους τομείς και κατά βάση στον τομέα των υποδομών και αυτόν του Σεβασμού στον ‘Αλλον και στο Περιβάλλον. Οι αρμόδιοι φορείς, οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για αυτό, όπως και για τις υπόλοιπες ανάγκες που κραυγάζει το νησί, και σαν αρχιτεκτονας και φυσιολάτρης, κάθε Ήπια ανάπτυξη να γίνεται με τρόπο Β Ι Ω Σ Ι Μ Ο”.

Η Κορίνα που επέλεξε ως ψευδώνυμο στο προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα επώνυμο που καταλήγει σε -νακη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr ζούσε στην Γαύδο τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο αποκατάστασης της υγείας της από τροχαίο ατύχημα και επιπλέον εκεί ήταν και μια αγαπημένη της φίλη. Και είχε αποφασίσει να παραμείνει στο νησί που την “μάγεψε” και το αγάπησε. Μόνο που η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Η 25χρονη Κορίνα ξεψύχησε το πρωί της Κυριακής μέσα στα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου σε γκρεμό λίγο πριν το χωριό Βατσιανά.

Τροχαίο Γαύδος

Ο Δήμος Γαύδου αναφορικά με την τραγωδία αναφέρει:

“Ο αναπάντεχος χαμός μιας νεαρής και πολύ γλυκιάς κοπέλας στη Γαύδο, γέμισε θλίψη το νησί μας. Από την πρώτη στιγμή της είδησης του ατυχήματος εθελοντές μας έσπευσαν στο σημείο ώστε να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς ο χρόνος και η σοβαρότητα των τραυμάτων της κοπέλας δεν ήταν σύμμαχοί μας. Ως δημοτικό συμβούλιο εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια στους οικείους της με την ευχή να μην υπάρξει άλλο θύμα τροχαίου στο νησί μας.”

Συγκλονίζει η μητέρα της

Η μητέρα της Εύη, μιλά στο protothema.gr και αναζητά τις απαντήσεις στα ερωτήματα που την βασανίζουν, για το τι πραγματικά συνέβη λίγα λεπτά πριν η κόρη της βρεθεί στο γκρεμό και φύγει για πάντα από την ζωή. «Με το παιδί μου μίλησα τελευταία φορά το μεσημέρι του Σαββάτου και την Κυριακή τα ξημερώματα έγινε το κακό. Μια φίλη της μου έδωσε το μαντάτο και μετά με ειδοποίησαν από την αστυνομία. Στη Γαύδο το παιδί μου είχε πάει και με άλλες φίλες της. Θέλω να μάθω τι συνέβη. Θέλω την αλήθεια από την αστυνομία. Δεν ξέρω τι έγινε και τι συνέβη» αναφέρει η τραγική μητέρα.

«Μίλησα με το παιδί που ήταν μαζί της στο αυτοκίνητο και το μοναδικό που έχει είναι λίγες γρατζουνιές. Το παλικάρι αυτό το γνώριζε δυο μήνες περίπου, είναι 40 ετών και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στα Χανιά, δεν ξέρω τι σχέση είχε με το παιδί μου. Και η αλήθεια να βρεθεί η Κορίνα όμως δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ. Τελευταία φορά την είδα από κοντά τον Οκτώβριο, μιλάγαμε και με βίντεοκλήση».

Η 25χρονη Κορίνα ζούσε στα Χανιά και  ήταν φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ όνειρό της ήταν να μείνει κάποια στιγμή μόνιμα στη Γαύδο: «Στην Κρήτη και για την ακρίβεια στα Χανιά ζούσε εδώ και  χρόνια. Ξεκίνησε εκεί της σπουδές της και τα καλοκαίρια μαζί με φίλους της πήγαιναν πάντα για camping στην Γαύδο. Λάτρευε το νησί αυτό και στόχος της ήταν κάποια στιγμή να πάει και να μείνει μόνιμα εκεί. Όποτε μπορούσε ερχόταν στην Κέρκυρα αλλά και εγώ την επισκεπτόμουν. Ήμασταν δεμένη οικογένεια, της λείπαμε και μας έλειπε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις