Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιώργος Μπαλταδώρος Σμηναγός: Tρία χρόνια από τον θάνατο του ήρωα πιλότου
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μπαλταδώρος Σμηναγός: Tρία χρόνια από τον θάνατο του ήρωα πιλότου

Γιώργος Μπαλταδώρος Σμηναγός: Εκπληκτικό βίντεο αφιέρωμα στο Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που πριν τρία χρόνια έπεσε υπέρ πατρίδος κοντά στη Σκύρο.

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο αφιέρωμα στο Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, πατέρα δύο παιδιών από το Μορφοβούνι Καρδίτσας, που πριν τρία χρόνια έπεσε υπέρ πατρίδος κοντά στη Σκύρο, όταν επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών. Σαν σήμερα, στις 12 Απριλίου 2018, ο ήρωας Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, σε απόσταση εννέα (9) ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, το βίντεο δημιουργήθηκε από φίλους του ήρωα πιλότου, με την σκέψη στην οικογένειά του, στους δικούς τους ανθρώπους, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα: “Κανείς Απών… Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ όσο τον θυμόμαστε, και τον θυμόμαστε”.

Το βίντεο που έφτιαξαν οι φίλοι του περιέχει συγκλονιστικές εικόνες από αερομαχία του Γιώργου Μπαλταδώρου, όπου ακούγεται η φωνή του, καθώς έχει εγκλωβίσει ένα τουρκικό F16 που παραβίασε τον Εθνικό μας εναέριο χώρο, από το χωριό του Γιώργου το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ακόμη και από το δημοτικό σχολείο του που πλέον στεγάζεται το Αστυνομικό τμήμα Λίμνης Πλαστήρα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο στη μνήμη του:

Γιώργος Μπαλταδώρος Σμηναγός: Η τραγική ειρωνεία

Ο 34χρονος πιλότος πατέρας δύο παιδιών γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μορφοβούνι, όπου ζουν οι γονείς και ο αδερφός του, τέλειωσε το Λύκειο στην Καρδίτσα με άριστα και τον κέρδισε η Πολεμική Αεροπορία και η αγάπη και το πάθος του για τα αεροπλάνα. Επισκεπτόταν με την πρώτη ευκαιρία το χωριό του, ενώ για το χωριό θεωρείται ήρωας που έπεσε στο καθήκον για την πατρίδα.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο άτυχος σμηναγός είχε μιλήσει ενα χρόνο πριν χάσει τη ζωή του σε εκπομπή της ΕΡΤ για τους κινδύνους των αερομαχιών πάνω από το Αιγαίο. Το αίσθημα αφοσίωσης στα «θέλω» της πατρίδας ήταν τέτοιου μεγέθους, τόσο για τον Γιώργο όσο και για τους άλλους συναδέλφους του, που είχε να δει την γυναίκα και τα δυο του ανήλικα παιδιά πριν από το Πάσχα. Επέστρεφε στη βάση του στη Σκύρο έπειτα από αποστολή αναχαίτισης Τουρκικών αεροσκαφών…

Γέννημα θρέμμα του Μορφοβουνίου της γενέτειρας του θρυλικού στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων στη μικρασιατική εκστρατεία με το πατρικό του σπίτι να απέχει λίγες δεκάδες μέτρα από το σπίτι του Μαύρου καβαλάρη που έχει μετατραπεί σε Μουσείο από το Δήμο…

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει για τελευταία φορά με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, λίγες ώρες πριν απογειωθεί για επιχείρηση αναχαίτισης τούρκικων μαχητικών. «Σε αγαπάμε, να προσέχεις και ο Θεός μαζί σου» ήταν οι τελευταίες κουβέντες που άκουσε στο τηλέφωνο από τη σύζυγό του, η οποία περίμενε σε λίγες ημέρες να τον έβλεπε και πάλι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις