Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρίγκιπας Φίλιππος θάνατος: Συλλυπητήρια της Σακελλαροπούλου στη Βασίλισσα Ελισάβετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρίγκιπας Φίλιππος θάνατος: Συλλυπητήρια της Σακελλαροπούλου στη Βασίλισσα Ελισάβετ

Πρίγκιπας Φίλιππος θάνατος: Το tweet της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τα συλλυπητήριά της στη Βασίλισσα Ελισάβετ απέστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Με μια φωτογραφία όπου ο πρίγκιπας Φίλιππος απεικονίζεται σε νεαρή ηλικία, ντυμένος τσολιάς, η κυρία Σακελλαροπούλου «αποχαιρετά» τον σύζυγο της Βασίλισσας Ελισάβετ, που «έφυγε» στα 99 του χρόνια.

Το tweet της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

«Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα, υπηρέτησε με αφοσίωση τη χώρα του για πολλές δεκαετίες. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τη Βασίλισσα Ελισάβετ, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τον βρετανικό λαό», έγραψε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ξεκινά 8ήμερο πένθος.

Βαθιά επίδραση θα έχει στη Βασίλισσα Ελισάβετ ο θάνατος τού επί 73 χρόνια συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών. Η Βασίλισσα, η οποία κάποτε είχε χαρακτηρίσει τον πρίγκιπα Φίλιππο τη «δύναμη και το στήριγμά» της, θα ξεκινήσει μία περίοδο πένθους 8 ημερών. Κατά τη διάρκεια αυτής δεν θα υπογράφει για τα νομοσχέδια και οι κρατικές υποθέσεις θα ανασταλούν, σε ένδειξη σεβασμού.

Μετά την κηδεία η Βασίλισσα θα συνεχίσει να θρηνεί ιδιωτικά, αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες θα συνεχίσει τα καθήκοντά της. Όπως εξηγεί επίσης η metro.co.uk, είναι απίθανο να υπάρξει δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας για έναν μήνα, επειδή ολόκληρη η βασιλική οικογένεια θα εισέλθει σε μία επίσημη περίοδο πένθους για 30 ημέρες.

Ακόμα και μετά από αυτό το διάστημα, η Βασίλισσα θα μπορούσε να αποσυρθεί σημαντικά λόγω της απώλειας του δούκα, ο οποίος τον Ιούνιο θα έκλεινε τα 100. Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος βρήκαν καταφύγιο για το διάστημα του lockdown στο κάστρο του Γουίνδσορ, εγκαταλείποντας ακόμα και παραδόσεις, όπως η χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση της βασιλικής οικογένεια στο Σάντριγχαμ.

Πριν από την πανδημία του κορονοϊού, η Βασίλισσα περνούσε τις διακοπές της στο Σάντριγχαμ, το Μπαλμόραλ ή στο Γουίνδσορ, περιτριγυρισμένη από τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της. Είναι πιθανό ότι τώρα θα βασιστεί στην υποστήριξή τους, καθώς προετοιμάζεται για τη ζωή χωρίς να έχει στο πλευρό της τον σύζυγό της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις