Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 76χρονος Ερυθρός Σταυρός: Αρνείται τις κατηγορίες ο 60χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

76χρονος Ερυθρός Σταυρός: Αρνείται τις κατηγορίες ο 60χρονος

76χρονος Ερυθρός Σταυρός: Αρνείται τις κατηγορίες ο 60χρονος που φέρεται να έβγαλε τον αναπνευστήρα από τον 76χρονο στον Ερυθρό Σταυρό

Ο 60χρονος άνδρας που φέρεται να έβγαλε τον αναπνευστήρα από τον 76χρονο στον Ερυθρό Σταυρό, με αποτέλεσμα αυτός να πεθάνει, αρνείται τις κατηγορίες που του καταλογίζονται. «Αυτός είχε πάθει ζημιά και τώρα λένε ότι του έκανα κακό. Ποια καλώδια να βγάλω; Εγώ δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι. Γίνεται να βγάλω εγώ τα καλώδια; Μα είναι δυνατόν αυτό το πράγμα;» είπε στο TLive του Alpha.

Σε ερώτηση αν τον ενοχλούσε ο θόρυβος απάντησε: «Όχι βρε μάνα μου, εγώ προσπαθούσα να τον βοηθήσω όταν τον είδα έτσι. Προσπαθούσα, αλλά πονούσα. Είμαστε δολοφόνοι τώρα; Θα μας κάνετε δολοφόνους; Προσπαθούσαν οι γιατροί 10 ώρες. 5-6 γιατροί προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν». «Δεν τον έχω πειράξει καθόλου. Γιατί να τον πειράξω; Αυτός είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ήταν δέκα άτομα γύρω του» κατέληξε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε βάρος του 60χρονου άνδρα από την Αλβανία, που δήλωνε κουρασμένος στους αστυνομικούς και δεν ήθελε να μιλήσει, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου με κορονοϊό ασθενούς στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».

Ερυθρός Σταυρός: “Έχουμε μείνει άφωνοι”

Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν τι είχε συμβεί ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού της αναπνευστικής συσκευής με την οποία ήταν διασωληνωμένος ο άτυχος ασθενής ο οποίος εξέπνευσε επειδή σταμάτησε να λειτουργεί ο αναπνευστήρας. Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή “Live News”, η Βούλα Γεωργάκη, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου, σημείωσε ότι είναι αδιανόητο περιστατικό. “Δεν το έχουμε ξανασυναντήσει” είπε χαρακτηριστικά. Η κα. Γεωργάκη σημείωσε ότι μόλις οι γιατροί αντιλήφθηκαν την κατάσταση του 76χρονου, ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, είναι πιθανό ο αναπνευστήρας να βγήκε από τον ασθενή, ωστόσο “όλα είναι υπό διερεύνηση”.

Η πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου, σημείωσε ότι ο 60χρονος αμέσως μετά τον θάνατο του 76χρονου εξετάστηκε από δύο ψυχολόγους του νοσοκομείου “και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανένα ψυχιατρικό νόσημα”. Ούτε όμως και η συμπεριφορά του, τις πέντε μέρες που νοσηλευόταν μαζί με τον 76χρονο, είχε αφήσει υπόνοιες ότι θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση. “Μας έχει αφήσει άναυδους”, κατέληξε η κα. Γεωργάκη.

Δείτε ακόμη: 
Η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca
Σοκ στον Άλιμο: Γάζωσαν με 17 σφαίρες τον Γιώργο Καραϊβάζ
Η Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας για διακοπές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις