Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

ALPHA TEAM

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της εγχώριας και εξωτερικής παραπολιτικής επικαιρότητας.

09.04.2021 | 09:32

Παραπολιτικά, που ενίοτε γίνονται μεγάλα πολιτικά θέματα, υπάρχουν και στο εξωτερικό, όπως το περιστατικό που σημειώθηκε κατά την επίσκεψη Μπορέλ-Φον Ντερ Λάινεν στην Κωνσταντινούπολη. Στην επίσκεψη στο λευκό παλάτι του Ερντογάν οι δύο κύριοι, όταν πήγαν να καθίσουν για να ξεκινήσει η συζήτηση, υπήρχαν μόνο δύο πολυθρόνες και ένας καναπές. Κάθισαν, λοιπόν, Ερντογάν και Μπορέλ στις πολυθρόνες και άφησαν την κα Λάινεν να περιμένει όρθια. Μόλις το αντιλήφθηκαν οι υπέυθυνοι του χώρου έβαλαν την κα Λάινεν να καθίσει στον καναπέ.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Η αγένεια όμως και των δύο είχε καταγραφεί στις κάμερες και έγινε πολύ μεγάλο θέμα στην Ευρώπη, που ονομάστηκε sofa gate. Ο Μπορέλ αναγκάστηκε μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη να δώσει εξηγήσεις και είπε ότι παρασύρθηκε από τα πολύ αυστηρά τουρκικά πρωτόκολλα, που ακολουθούνται στις επίσημες συναντήσεις. Ό,τι δικαιολογία πάντως και να επικαλεστεί, δεν φαίνεται να ικανοποιεί και πολλοί σχολίασαν ότι τζέντλεμαν ή είσαι ή δεν είσαι, τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού.

Παραπολιτικά: Περαστικά

Θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν ο Κώστας Σκανδαλίδης και η σύζυγός του. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ γνωστοποίησε το γεγονός με ανάρτησή του στα social media: «Τελικά ο covid19 μας επισκέφθηκε και εμένα και την Μπέτυ. Δευτέρα πρωί, αφού ένιωσα μια μικρή αδιαθεσία, πήγαμε και οι δύο αμέσως για μοριακό τεστ. Μας βρήκαν θετικούς, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα. Μένουμε σπίτι και ασφαλείς στις εντολές των γιατρών». Να ευχηθούμε περαστικά και στους δύο και γρήγορη επάνοδο για τον κ. Σκανδαλίδη.

Παραπολιτικά: Τους τρολάρει

Τους αρνητές των εμβολίων τρολάρει με σχετική ανάρτησή του ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου: «Τέλειο σύστημα! Και τσιπάκι και κωδικός και μικροκάμερα και 666. Όλα μέσα με μια απλή κίνηση».

 

Λείπει

Το παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας λείπει από την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι σεβάστηκε την προσωπική επιθυμία του καθηγητή, ενώ ανέφερε και έναν από τους πιθανούς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση: «Αν θέλετε την άποψή μου, πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που έγινε αυτό είναι γιατί και ο ίδιος στοχοποιήθηκε χυδαία, όταν είχε πολύ μεγάλη επικοινωνιακή έκθεση».

Exit mobile version