Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ερυθρός Σταυρός θάνατος: Το αποτύπωμα στον αναπνευστήρα «πρόδωσε» τον 60χρονο
ΕΛΛΑΔΑ

Ερυθρός Σταυρός θάνατος: Το αποτύπωμα στον αναπνευστήρα «πρόδωσε» τον 60χρονο

Ερυθρός Σταυρός θάνατος: Σοκ προκαλεί η είδηση της δολοφονίας του 76χρονου ασθενούς με κορωνοϊό στον Ερυθρό Σταυρό.

Ένα αποτύπωμα πάνω στη συσκευή του αναπνευστήρα που ανήκει στον 60χρονο, αποκάλυψε σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr τι είχε συμβεί μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα στον θάλαμο 235 του Ερυθρού Σταυρού. Το μηχάνημα του 76χρονου ασθενούς είχε αποσυνδεθεί, κάτι που έδειχνε πως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση. Οι υποψίες αμέσως στράφηκαν στον 60χρονο, που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, αλλά δεν ήταν διασωληνωμένος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο φερόμενος δράστης, αλβανικής καταγωγής, μετακίνησε τη μάσκα του θύματος και αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος των μηχανημάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν τα αποτυπώματά του στον αναπνευστήρα του θύματος, αλλά και στο καλώδιο παροχής ρεύματος του μηχανήματος. Μάλιστα, ο 62χρονος τις τελευταίες ημέρες είχε εκφράσει στο προσωπικό έντονα παράπονα για τον θόρυβο που έκαναν τα μηχανήματα στο δωμάτιο, καθώς, όπως έλεγε, «δεν τον αφήνουν να ησυχάσει».

Μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί καταθέσεις από γιατρούς, ενώ ανάμεσα στις ερωτήσεις των αστυνομικών είναι και το ποια ήταν η συμπεριφορά του 60χρονου υπόπτου τις προηγούμενες ημέρες απέναντι στον 76χρονο, αλλά κι αν είχε παραπονεθεί στους γιατρούς για οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση ακόμα και με τον ήχο και τη φασαρία που μπορεί να έκαναν τα μηχανήματα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο θάνατος του 76χρονου ασθενούς με κορονοϊό σημειώθηκε χθες το βράδυ. Ο 76χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, σε απλό θάλαμο. Στο δωμάτιο υπήρχε ένας ακόμη νοσηλευόμενος, ο φερόμενος ως δράστης.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν να ηχεί ο συναγερμός των μηχανημάτων. Παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 76χρονο άνδρα, που, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι χθες το απόγευμα παρουσίαζε βελτίωση.

Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική του λειτουργία και τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν διασωληνωμένος, είχαν βγει από την πρίζα. Αυτό που τους έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος. Το γεγονός ότι δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό σύστημα ήταν αυτό που κινητοποίησε το νοσοκομείο, το οποίο ειδοποίησε την αστυνομία.

Κρατείται στο νοσοκομείο ο 60χρονος δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος δράστης είναι γνώριμος της αστυνομίας, καθώς το 2006 είχε κατηγορηθεί για πρόκληση σωματικής βλάβης, μετά από συμπλοκή, ενώ το 2019 είχε κατηγορηθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου. Ο 60χρονος συνελήφθη και νοσηλεύεται πλέον φρουρούμενος.

Εγκλημα στον Ερυθρό: Κρατείται στο νοσοκομείο ο 62χρονος δράστης -Είχε μπλεξίματα στο παρελθόν με ανήλικο Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/egklima-erythros-krateitai-sto-nosokomeio-62hronos
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις