Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

20

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιωάννα βιτριόλι νέα: Είχα αρρωστημένη εμμονή μαζί της, λέει η 36χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα βιτριόλι νέα: Είχα αρρωστημένη εμμονή μαζί της, λέει η 36χρονη

Ιωάννα βιτριόλι νέα: Η 36χρονη αρνήθηκε ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα.

Τη μεταμέλεια και τη συγγνώμη της προς την Ιωάννα και την οικογένειά της εξέφρασε η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της άτυχης γυναίκας. Η 36χρονη αρνήθηκε ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα. Γνώριζε το θύμα από κοινό φιλικό κύκλο και υποστήριξε ότι ένα προσωπικό ζήτημα ήταν εκείνο που την ώθησε στο να ρίξει καυστικό υγρό στην 35χχρονη.

Στην ερώτηση της ανακρίτριας εάν αποδέχεται την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, η κατηγορούμενη φέρεται να απάντησε: «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Ολα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά.

Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου».

«Είχα αρρωστημένη εμμονή μαζί της»

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο θέλησε να επιτεθεί στη Ιωάννα ανέφερε ότι αιτία ήταν ένα προσωπικό ζήτημα, για το οποίο θα μιλήσει στο δικαστήριο. «Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα», υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες.

«Δεν ήθελα να την σκοτώσω, αλλά να την πονέσω»

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι όταν αποφάσισε να ρίξει βιτριόλι στην Ιωάννα δεν μπορούσε να φανταστεί τις συνέπειες, λέγοντας ότι «με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου.

«Καλώς θα τιμωρηθώ»

Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ». Η κατηγορούμενη φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πόση ζημιά θα προκαλούσε το καυστικό υγρό στην άτυχη Ιωάννα και αρνήθηκε να αποκαλύψει από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι.

Κατηγορούμενη: Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ηταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά.

Ανακρίτρια: Γνωρίζετε ότι αν είχε εισπνεύσει από τη μύτη ή το στόμα του βιτριόλι θα καταστρέφονταν είτε οι πνεύμονες ή ο οισοφάγος με αποτέλεσμα το θάνατο της και ότι εάν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα το οξύ θα προκαλούνταν ο θάνατος της από αιμορραγία.

Κατηγορούμενη: Δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο . Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός δεν γνώριζαν ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή.

Ανακρίτρια: Από πού προμηθευτήκατε το βιτριόλι;

Κατηγορούμενη: Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος. δεν θέλω να απαντήσω από που το προμηθεύτηκα.

Η κατηγορούμενη ρωτήθηκε εάν προσπάθησε να επικοινωνήσει με το θύμα και φέρεται να είπε ότι «μέσω του συνηγόρου μου επικοινώνησε ο ίδιος με τους δικηγόρους της και τους εξέφρασε τη συμπάθειά του και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Σήμερα που είμαι ξανά ενώπιον σας δηλώνω τη μεταμέλεια μου και τη συγγνώμη μου εάν φυσικά γίνει δεκτή».

Τέλος, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σχεδίαζε εκ νέου να επιτεθεί στην Ιωάννα ενώ εκείνη νοσηλευόταν και ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία, λέγοντας: «Για τα δημοσιεύματα και την προσπάθειά της πολιτικής αγωγής να παρουσιάσει ψευδή γεγονότα ως αληθή και συγκεκριμένα ότι δήθεν εγώ είχα στην κατοχή μου σχεδιάγραμμα του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται και ότι συνομίλησα με φιλικό της πρόσωπο προκειμένου να αποσπάσω πληροφορίες για να της επιτεθώ ξανά μέσα στο νοσοκομείο το διαψεύδω κατηγορηματικά.

Πρόκειται για άτοπες και αβάσιμες κατηγορίες Αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου στη δικογραφία όλα αυτά λέγονται αυθαίρετα και κακόβουλα για να επιβαρύνουν την ήδη δυσάρεστη θέση μου. Παρουσιάζομαι ενώπιον σας συντετριμμένη, μετά από 10 μήνες. Είμαι 36 ετών με λευκό ποινικό μητρώο σε καμία περίπτωση και με κανένα αντάλλαγμα δεν θα διέγραφε μία έντιμη διαδρομή μέχρι σήμερα Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μία δίκαιη δίκη και μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις