Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρτι ΑΠΘ: Σχεδόν 1000 άτομα στην πλατεία Χημείου, συνωστισμοί και στην Αθήνα
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτι ΑΠΘ: Σχεδόν 1000 άτομα στην πλατεία Χημείου, συνωστισμοί και στην Αθήνα

Πάρτι ΑΠΘ: Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων δεν φορούσε μάσκα - Κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το κορωνοπάρτι

Πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν και συμμετείχαν σε υπαίθριο πάρτι που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στην πλατεία Χημείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο κορωνοπάρτι βρίσκονταν φοιτητές και μη, οι οποίοι διασκέδαζαν ανά παρέες με μουσική και αλκοόλ, ενώ η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων δεν φορούσε μάσκα. Η προσέλευση των συμμετεχόντων στο πάρτυ ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ΕΛΑΣ παρακολουθούσε διακριτικά το πάρτυ μέσω των δυνάμεων ασφαλείας. Τα πληρώματα των περιπολικών και των δικύκλων που περιπολούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έλαβαν εντολή να μην διέρχονται μπροστά από την πλατεία Χημείου για να μην προκληθεί επεισόδιο.

Συνωστισμός έξω από γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης – Γεμάτα τα πεζοδρόμια

Η επέμβαση της ΕΛΑΣ χρειάστηκε για να διαλυθούν τα περίπου 150 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί με ποτά και κοκτέιλ έξω από γνωστά καταστήματα που λειτουργούν ως… “take away” στη διασταύρωση των οδών Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη. Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που κατέγραψε το GRTimes.gr, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ χρειάστηκε να επέμβουν προκειμένου να σταματήσει ο μεγάλος συνωστισμός που συνέβαινε έξω από τα καταστήματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα και μετά τις συστάσεις των αστυνομικών αρκετοί ήταν αυτοί που συνέχισαν για τα επόμενα λεπτά να κάθονται και να πίνουν το ποτό τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει, πάνω σε μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούν για καθίσματα αλλά και να στέκονται όρθιοι.

Περιπολικά της ΕΛΑΣ με μεγάφωνα, λίγο πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 το βράδυ πέρασαν από τη λεωφόρο Νίκης.

Θεσσαλονίκη: Κορωνοπάρτι και συνωστισμός σε κλειστό χώρο χωρίς μάσκες

Την ώρα που οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να κρατήσουν περαιτέρω τα ρολά των καταστημάτων τους κατεβασμένα, κορωνοπάρτι με τη συμμετοχή πολλών ατόμων σε κλειστό χώρο φέρεται να πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με στόρι που ανέβηκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα του Instagram, πλήθος ατόμων φαίνεται να διασκεδάζει σε κλειστό χώρο, με τους συγκεντρωμένους να μη φορούν μάσκα.

Όπως είναι φυσικό, οι εικόνες από τον συγκεκριμένο χώρο εν μέσω πανδημίας προκαλούν πολλά ερωτηματικά τη στιγμή που το ιικό φορτίο της πόλης βάσει των μετρήσεων του ΑΠΘ στα λύματα δείχνει αυξημένο όπως και τα καθημερινά κρούσματα, ενώ τα καταστήματα λιανεμπορίου είναι και θα παραμείνουν κλειστά για το επόμενο διάστημα.

Εικόνες από την Αθήνα ένα βράδυ Σαββάτου

Κι άλλες εικόνες που αποτυπώνουν τη λεγόμενη «κούραση των πολιτών». Εκείνων που με κάθε ευκαιρία βγαίνουν για να πάρουν ένα ποτό στο χέρι και να καθίσουν με τους φίλους τους να το πιούν. Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι που επίσης έχουν κουραστεί, αλλά για ποτό δεν βγαίνουν. Την ημέρα που η χώρα κατέγραψε 3.232 κρούσματα, 70 θανάτους και 755 διασωληνωμένους, που τα σχεδόν τα μισά (1.525) από τα κρούσματα αυτά ήταν στην Αττική, οι δρόμοι της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου θύμιζαν παρελθόν.

Σε έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους στου Ψυρρή, εκατοντάδες κόσμου έχει μαζευτεί έξω από μαγαζί που δίνει ποτά take away. Παίρνουν το ποτό αλλά μένουν εκεί. Συζητάνε, γελάνε, μιλάνε. Φυσιολογικά πράγματα, ναι, αλλά δυστυχώς σε καιρό πανδημίας με μέτρα.

Κάποιοι φορούν μάσκα, κάποιοι όχι.

 

Στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ας πούμε, ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς το απόγευμα.

 Στην Πειραϊκή, δε, ο δρόμος ήταν μποτιλιαρισμένος το απόγευμα του Σαββάτου… 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις