Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να διώξω το άγχος: Τρόποι για να χαλαρώσεις
PLUS

Πώς να διώξω το άγχος: Τρόποι για να χαλαρώσεις

Πώς να διώξω το άγχος: Μπορείς να διαβάσεις όλες τις συμβουλές κατά του άγχους στον κόσμο, αλλά τίποτα δεν έχει σημασία αν δεν αναλάβεις δράση.

Μπορείς να διαβάσεις όλες τις συμβουλές κατά του άγχους στον κόσμο, αλλά τίποτα δεν έχει σημασία αν δεν αναλάβεις δράση. Για να αισθάνεσαι πιο χαλαρά, για να κοιμάσαι ήσυχα το βράδυ και να ξοδεύεις την ενέργειά σου σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία, αφιέρωσε λίγα λεπτά για να δεις πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις για να ξεφορτωθείς το άγχος σου:

1 Βαθιές αναπνοές

Κάθισε με τα μάτια σου κλειστά και στρέψε την προσοχή σου στην αναπνοή σου. Ανάπνεε φυσικά, κατά προτίμηση μέσω των ρουθουνιών, χωρίς να προσπαθείς να ελέγχεις την αναπνοή σου. Επικεντρώσου στην αναπνοή σου και ξέχνα οτιδήποτε άλλο. Το μυαλό σου θα είναι πολύ απασχολημένο, και ίσως ακόμη και να αισθανθείς ότι ο διαλογισμός κάνει το μυαλό σου πιο απασχολημένο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι απλώς αντιλαμβάνεσαι καλύτερα πόσο απασχολημένο είναι πραγματικά το μυαλό σου.

2 Διαλογισμός και όχι φάρμακα

Η ηρεμία είναι μια εσωτερική διεργασία. Δώσε στον εαυτό σου το δώρο της γαλήνης και ξεκίνησε τη μέρα σου με δέκα λεπτά μοναχικότητας και θετικής ενέργειας. Σκέψου ήρεμα, μετρημένα και ανοιχτόμυαλα, και οι καθημερινές σου δραστηριότητες θα “ανταποκριθούν” ανάλογα.

3 Φρόντισε τον εαυτό σου

Κάνε ένα μασάζ, ένα μανικιούρ/πεντικιούρ ή ένα κούρεμα. Εάν τα οικονομικά σου είναι σφιχτά, αναζήτησε μια έκπτωση ή μια σχολή κατάρτισης που προσφέρει υπηρεσίες ομορφιάς και χαλάρωσης για ανθρώπους με χαμηλό budget. Μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου και να φανταστείς ότι απολαμβάνεις μια υπηρεσία πέντε αστέρων!

Κοπέλα καπνίζει

4 Οργάνωσε τα οικονομικά σου

Η οικονομική πίεση είναι μια κοινή αιτία που πολλοί άνθρωποι επιζητούν την ψυχοθεραπεία. Ένα χρέος μπορεί να σε βασανίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ και να συμβάλει σε αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης και απελπισίας. Πάρε στα χέρια σου την κατάσταση και σταμάτα τις δαπάνες για προϊόντα που δεν είναι πρώτης ανάγκης. Παρακολούθησε τα καθημερινά σου έξοδα για μια εβδομάδα ή δύο και αποφάσισε τι μπορείς να περικόψεις.

5 Βάλε σε τάξη τα πράγματά σου

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πόσο χρόνο χάνεις όταν δεν μπορείς να βρεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή ένα στιλό ή το μελάνι για τον εκτυπωτή σου; Πιθανότατα έχεις πολλά πράγματα που “φορτώνουν” το χώρο σου. Δοκίμασε να οργανώσεις την κατάσταση! Επίλεξε ένα συρτάρι ή ντουλάπι για τα μικροαντικείμενα, ξεχώρισε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείς και πέταξε ό,τι δεν χρειάζεσαι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις