Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αύξηση κρουσμάτων Ελλάδα: Το διάγραμμα – σοκ του Τζανάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση κρουσμάτων Ελλάδα: Το διάγραμμα – σοκ του Τζανάκη

Αύξηση κρουσμάτων Ελλάδα: Όπως είπε τα πραγματικά κρούσματα κορονοϊού τις επόμενες ημέρες θα είναι 9.000

Δραματική είναι η πρόβλεψη που έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νικόλαος Τζανάκης για την πορεία της πανδημίας και των κρουσμάτων, καθώς η ανοδική πορεία των μολύνσεων, όπως είπε, αναμένεται να συνεχιστεί και η αποκλιμάκωση δεν θα έρθει πριν τις 15-20 Απριλίου. Μιλώντας στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” του OPEN, σημείωσε πως τα πραγματικά κρούσματα κορονοϊού τις επόμενες ημέρες θα είναι 9.000. Όπως εξήγησε, με τα self tests, που αναμένονται από βδομάδα στα ράφια των φαρμακείων, τα κρούσματα εκτιμάται ότι θα είναι διπλάσια και ίσως τριπλάσια από ότι τώρα. “Αν σήμερα βρήκαμε 3.000 κρούσματα κορονοϊού, τα πραγματικά κρούσματα θα είναι 9.000”, σημείωσε. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως τα περισσότερα από αυτά που θα βγουν θετικά θα είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς επομένως δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ.

“Μας ενδιαφέρει όμως να ανακαλυφθούν αυτά τα κρούσματα γιατί μεταδίδουν υπερβολικά τον ιό και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα” τόνισε. Στη συνέχεια ο κ. Τζανάκης δήλωσε ότι τα self tests έχουν χαμηλή ευαισθησία στην αρχή της νόσησης. “Για αυτό και πρέπει να κάνουμε διαδοχικά test, εβδομαδιαία όπως είπαν στους μαθητές”, συμπλήρωσε.

“Μπορεί να φτάσουμε τους 850 διασωληνωμένους”

Οσον αφορά στους διασωληνωμένους είπε πως η πρόβλεψη των ειδικών είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα φτάσουμε τα 800 με 850 κρεβάτια. Υπογράμμισε ωστόσο ότι τον ανησυχεί η επιδημιολογική κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα και στην Αχαΐα. Για τα εμβόλια της AstraZeneca ανέφερε πως ο κόσμος πρέπει να αγνοήσει τη σύγχυση. “Δεν έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο σχετίζεται με τα επεισόδια θρόμβωσης”, σημείωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις