Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικοί έσπασαν χέρι 13χρονου: Μια σοβαρή καταγγελία στη Λάρισα
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί έσπασαν χέρι 13χρονου: Μια σοβαρή καταγγελία στη Λάρισα

Αστυνομικοί έσπασαν χέρι 13χρονου: Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο ανήλικος μαθητής υπεβλήθη σε αστυνομικό έλεγχο ενώ βρισκόταν σε πλατεία

Νέα καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας είδε το φως της δημοσιότητας, όταν εκπαιδευτικοί στη Λάρισα, κατήγγειλαν ότι μαθητής τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε πλατεία. Ειδικότερα και σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί που υπέβαλαν σε έλεγχο τον ανήλικο του έσπασαν το χέρι, ενώ όπως καταγγέλλουν οι γονείς και τα παιδιά, την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 20:30, μια ομάδα πέντε μαθητών γυμνασίου κάθονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και συζητούσαν, όταν ξαφνικά μια ομάδα ενηλίκων –χωρίς διακριτικά- τους περικύκλωσε και άρχισε να τους κάνει διάφορες ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο αποσκοπώντας στην τρομοκράτησή τους.

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά, επειδή νόμισαν ότι ήταν κλέφτες, να βάλουν τις φωνές, ενώ ένα από αυτά προσπάθησε να φύγει από το σημείο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιάσουν τον μαθητή που προσπάθησε να διαφύγει, τον πέταξαν στο έδαφος και προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσουν του έσπασαν το χέρι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ για το περιστατικό σημειώνει τα εξής: «Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών που έλαβαν χώρα την 30η Μαρτίου στη Λάρισα, κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος. Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Από αστυνομικές πηγές πάντως σημειώνεται πως ο έλεγχος έγινε από άντρες της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και ότι ο νεαρός τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να τραπεί σε φυγή από τον φόβο του.

Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας για το περιστατικό:

Ανακοίνωση για το ίδιο ζήτημα εξέδωσαν και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Λάρισας ζητώντας παρέμβαση εισαγγελέα και τονίζοντας τα εξής: «Υπερασπιζόμαστε τους μαθητές και τις μαθήτριες σχολείου της πόλης μας που πέσανε θύματα αστυνομικής βίας. Ως εκπαιδευτικοί είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Οφείλουμε να μη σιωπήσουμε και να ανοίξουμε μία γέφυρα στήριξής τους απέναντι στη βία και την τρομοκράτηση που δέχτηκαν.

Η καταδικαστέα επίθεση αντρών της αστυνομίας σε μικρά παιδιά, που μάλιστα απλώς βρίσκονταν στο πάρκο, είναι παράλογο και ανεπίτρεπτο γεγονός. Θα έπρεπε να κινηθεί αυτεπαγγέλτως η εισαγγελία για τη διερεύνηση του περιστατικού. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είδαν κατάματα στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας το ωμό πρόσωπο της βίας σε μία περίοδο που στη χώρα μας η αστυνομοκρατία και η καταστολή ξεπερνά επανειλημμένως τα όρια, ιδιαιτέρως σε περιστατικά ενάντια στους νέους και τις νέες.

Είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας και των γονιών τους. Αναμένουμε την ανάληψη ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης. Τα παιδιά δικαιούνται έναν δικαιότερο κόσμο και πρέπει να τους δείξουμε ότι μπορούν ακόμη να πιστεύουν σε αυτόν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις