Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Μια ξεχωριστή εκδήλωση
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΓΓΛΙΚΑ

Απόδημος ελληνισμός: Μια ξεχωριστή εκδήλωση

Απόδημος ελληνισμός: Οι Θεσσαλοί απόδημοι όλου του κόσμου καλούν τον απανταχού Ελληνισμό να τραγουδήσουμε όλοι μαζί στις 1.8.21 και ώρα Ελλάδος 18:21, όπου και αν βρισκόμαστε τον εθνικό ύμνο.

Σε μια ξεχωριστή δράση επ’ αφορμή της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 καλεί τους απανταχού Έλληνες η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών. Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλοί απόδημοι όλου του κόσμου καλούν τον απανταχού Ελληνισμό να τραγουδήσουμε όλοι μαζί στις 1.8.21 και ώρα Ελλάδος 18:21, όπου και αν βρισκόμαστε τον εθνικό ύμνο. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Αγαπητοί Έλληνες και Φιλέλληνες όλου του κόσμου, ΖΗΤΩ ΤΟ 1821 – ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά, μνήμης, συγκίνησης και υπερηφάνειας για τους Έλληνες, καθώς γιορτάζουμε τα 200 ΧΡΟΝΙΑ από την ελληνική επανάσταση. Οι γενναίοι μας πρόγονοι με τη θυσία τους και τον αγώνα τους μας έδειξαν το δρόμο των υψηλών ιδανικών και των αξιών που χαρακτηρίζουν το ελληνικό γένος, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Ο απανταχού ελληνισμός τιμά τους ηρωικούς αγωνιστές και γιορτάζει την έναρξη της επανάστασης του 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό.

Οι Θεσσαλοί Απόδημοι όλου του κόσμου προγραμματίζουν πλούσιες και αξιόλογες εκδηλώσεις για να τιμήσουν τους ήρωες του 1821. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο των ελληνικών εθνικοτοπικών οργανώσεων, το οποίο προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Αθήνα την Κυριακή 1.8.21. Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, προσκαλούμε τον απανταχού Ελληνισμό να τραγουδήσουμε ΟΛΟΙ μαζί στις 1.8.21 και ώρα Ελλάδος 18:21, όπου και αν βρισκόμαστε τον εθνικό Ύμνο και να ακουστεί στα πέρατα της οικουμένης. Η ημερομηνία και η ώρα που καθορίστηκαν δεν είναι τυχαία και συμβολίζουν την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Εύχομαι υγεία και λύτρωση από την πανδημία με επάνοδο στη φυσιολογική μας ροή!».

Ελληνική σημαία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις