Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λίμνη του θησαυρού – Ελλάδα: Το άγνωστο τοπίο που αξίζει να εξερευνήσεις
PLUS

Λίμνη του θησαυρού – Ελλάδα: Το άγνωστο τοπίο που αξίζει να εξερευνήσεις

Λίμνη του θησαυρού - Ελλάδα: Ένα γραφικό τοπίο που μαγεύει τους εξερευνητές του.

Οι ομορφιές της Ελλάδας είναι τόσες πολλές και δεν είναι λίγες εκείνες που μένουν ακόμη και σήμερα ανεξερεύνητες. Μία από αυτές τις ομορφιές είναι η «λίμνη του Θησαυρού», που αποτελεί ένα μαγικό μέρος στην Δράμα. Αναλυτικότερα, πρόκειται για μια τοποθεσία ιδιαίτερης ομορφιάς που σε κάνει ν’ απορείς πόσες ομορφιές έχει ακόμη και η Ελλάδα και δεν τις έχεις ανακαλύψει. Το σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγείς ευχάριστα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv. Είναι σίγουρα, λοιπόν, ένας προορισμός που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου όταν βρεθείς με την πρώτη ευκαιρία στην περιοχή αυτή. Μέχρι τότε, μπορείς να κάνεις ένα ψηφιακό ταξίδι ως εκεί.

Δράμα

Η άγνωστη ελληνική «λίμνη του Θησαυρού»

Η Λίμνη Θησαυρού είναι, λοιπόν, μια τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε ύστερα από κατασκευή φράγματος στον ποταμό Νέστο και υπάγεται στο νομό Δράμας. Το μέγιστο βάθος της λίμνης είναι 147 μέτρα, το μήκος της 32 χιλιόμετρα και το πλάτος της ξεκινά από τα 320 και φτάνει τα 2.700 μέτρα ανάλογα με το σημείο. Ο υδροηλεκτρικός σταθμός του Θησαυρού αποτελείται από τρεις μονάδες. Μάλιστα το ύψος του φράγματος του Θησαυρού είναι 175 μέτρα και θεωρείται το υψηλότερο φράγμα της Ελλάδος. Είναι άγνωστο, πάντως το πώς προέκυψε το όνομα της λίμνης.

Το σημείο που βρίσκεται η λίμνη είναι άγριας ομορφιάς και εντυπωσιάζει όποιον σταθεί και τη θαυμάσει από ψηλά. Η εντυπωσιακή λίμνη του Θησαυρού εκτείνεται κατά μήκος της παλιάς κοίτης του ποταμού κάνοντας τον Νέστο να μοιάζει ας πούμε από ψηλά σαν μια θάλασσα. Αν βρεθείς στη λίμνη του Θησαυρού μην ξεχάσεις να κάνεις μια όμορφη και διαφορετική στάση. Ο λόγος για το όμορφο και κατάφυτο χωριό Παρανέστι. Είναι το μεγαλύτερο από τα χωριά της ορεινής Δράμας και έδρα του ομώνυμου δήμου. Θα χαλαρώσεις, θα βιώσεις την ηρεμία του χωριού και θα απολαύσεις τον καφέ και το φαγητό σου σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Ένα μέρος της Ελλάδας παρθένο και παραδοσιακό από αυτά που σε κάνουν να θες να ταξιδεύεις συνεχώς στην ελληνική περιφέρεια.

Δείτε ακόμη:

Με ποιον τρόπο τα τηγανητά φαγητά επηρεάζουν την υγεία μας
Τι συμβαίνει όταν κάνεις αναρτήσεις στο Facebook τις Τετάρτες
4 σημεία που δεν πρέπει να περνάς με ξύδι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις