Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Φυλής: Αντίθετος στο σκοπευτήριο
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Φυλής: Αντίθετος στο σκοπευτήριο

Δήμος Φυλής: Δυσαρέσκεια για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας σκοπευτηρίου στην τοποθεσία Γκιούρμεζα του δήμου.

Την έντονη αντίδραση του Δήμου Φυλής προκάλεσε η Απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να χορηγήσει άδεια λειτουργίας σκοπευτηρίου στο σύλλογο ΑΓΕΛΗ, στην τοποθεσία «Γκιουρμέζα» της Φυλής, που εφάπτεται στον αγωγό ύδρευσης του Μόρνου. Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς θεωρεί ότι η λειτουργία του σκοπευτηρίου και μάλιστα από ένα σύλλογο με έδρα εκτός των ορίων του Δήμου, είναι επικίνδυνη και ενοχλητική για τους κατοίκους και ζητά την άμεση ανάκλησή της.

Στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε, εκτάκτως, την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η χορήγηση της άδειας λειτουργίας, ο Χρήστος Παππούς εγκαλεί την Εντεταλμένη Σύμβουλο Μαργαρίτα Βάρσου ότι δεν ζήτησε τις απόψεις του Δήμου Φυλής, παραβιάζοντας το τεκμήριο αρμοδιότητας της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού που κατοχυρώνεται στο άρθρο 77 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Της αποδίδει, επίσης, έλλειψη συμμόρφωσης στις θεμελιώδεις έννοιες της αυτοδιοίκησης, τις οποίες οφείλει να πρεσβεύει η Περιφέρεια.

Χρήστος Παππούς

Δήμος Φυλής: Παραβίαση των θεμελιωδών αυτοδιοικητικών αρχών

«Φαίνεται ότι, δυστυχώς, η Εντεταλμένη Σύμβουλος κα Μαργαρίτα Βάρσου, δε συμβουλεύτηκε τον Περιφερειάρχη Αττικής κο Γιώργο Πατούλη, ο οποίος, ως πρώην Δήμαρχος και πρώην Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), έχει αγωνιστεί για την εφαρμογή των θεμελιωδών αυτοδιοικητικών αρχών» τονίζεται στην εισήγηση του Δημάρχου, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δημαρχείο Φυλής
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις