Αίγυπτος τρένο: Φονική σύγκρουση με δεκάδες νεκρούς

ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος τρένο: Φονική σύγκρουση με δεκάδες νεκρούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Αίγυπτος τρένο: Πολύ βαρύς είναι ο απολογισμός των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης τρένων στην Αίγυπτο.

26.03.2021 | 15:03

Πολύ βαρύς είναι ο απολογισμός των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης τρένων στην Αίγυπτο, με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας να κάνει λόγο για δεκάδες θύματα. Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 66 τραυματίστηκαν όταν ένα τρένο έπεσε από πίσω σ’ ένα άλλο, βόρεια της πόλης Σοχάγκ, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, στο σημείο έχουν σπεύσει 36 ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής. Βίντεο και φωτογραφίες από αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης δείχνουν τουλάχιστον τρία βαγόνια να έχουν εκτροχιαστεί πάνω από κανάλι.

«Τα τρένα συγκρούστηκαν ενώ κινούνταν χωρίς μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο βαγόνια τους και ένα τρίτο να ανατραπεί», δήλωσε μια πηγή ασφαλείας στο Reuters. Η Αίγυπτος έχει ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στην περιοχή και είναι συχνά τα δυστυχήματα.

Συλλυπητήριο μήνυμα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Συλλυπητήριο μήνυμα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο ανάρτησε το υπουργείο Εξωτερικών στο twitter, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

«Εκφράζουμε οδύνη για την τραγική είδηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Αίγυπτο», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. «Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου».

Exit mobile version