Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατούλης διαζύγιο: Δήλωση στα ΜΜΕ – “Σεβαστείτε το παιδί μου”
ΕΛΛΑΔΑ

Πατούλης διαζύγιο: Δήλωση στα ΜΜΕ – “Σεβαστείτε το παιδί μου”

Πατούλης διαζύγιο: Με μια γραπτή δήλωσή του προς τα ΜΜΕ ο Γιώργος Πατούλης μιλά για τα ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα.

Δήλωση στα ΜΜΕ απέστειλε ο Γιώργος Πατούλης για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την εν διαστάσει σύζυγό του, ζητώντας να προστατευθεί η ιδιωτικότητά του. Ο περιφερειάρχης Αττικής, στη δήλωσή του λέει πως περνάει ώρες καθημερινά μαζί του και τονίζει πως «ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα που έχουν έρθει στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να έχω εγώ καμία προσωπική ευθύνη, δεν αφορούν κανέναν άλλον, παρά μόνο την οικογένειά μου».

Η δήλωση του κ. Πατούλη

Σε όλη μου την προσωπική, επιστημονική και πολιτική διαδρομή, προσπαθώ να ανταποκριθώ στις ευθύνες μου τόσο ως οικογενειάρχης, όσο κι απέναντι στους πολίτες. Αυτό κάνω σήμερα ως πατέρας, ως Περιφερειάρχης Αττικής και ως ιατρός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, δίνοντας μια σκληρή μάχη για να περιορίσουμε τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας, ώστε να μπορέσει η κάθε οικογένεια αυτής της χώρας, να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην προηγούμενη κανονικότητά της.

Θεωρώ ότι ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα που έχουν έρθει στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να έχω εγώ καμία προσωπική ευθύνη, δεν αφορούν κανέναν άλλον, παρά μόνο την οικογένειά μου. Προσπαθώ τα ζητήματα αυτά να τα διαχειριστώ με σοβαρότητα , υπευθυνότητα κι ενσυναίσθηση, θέτοντας ως πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα όχι τη διαφύλαξη της εικόνας μου, αλλά το καλό του παιδιού μου, στο οποίο είμαι διαρκώς δίπλα, περνώντας μαζί του πολλές ώρες καθημερινά, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Κάθε ενέργεια μου μέχρι σήμερα αυτόν τον σκοπό πρωτίστως εξυπηρετεί, να διαφυλάξω την ψυχική ηρεμία και γαλήνη του έφηβου γιού μου, όπως οφείλει να κάνει κάθε υπεύθυνος πατέρας. Με απόλυτο σεβασμό στη δουλειά των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώ από όλους να σεβαστούν αυτή τη δύσκολη οικογενειακή στιγμή και κυρίως να σεβαστούν το παιδί μου, που δεν πρέπει να γίνει βορρά στο βωμό της εφήμερης δημοσιότητας.

Το εξώδικο στη Μαρίνα και η απάντησή της

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Πατούλης απέστειλε εξώδικο στη σύζυγό του. Η σύζυγος του Γιώργου Πατούλη βρέθηκε προχθές στη συμβολική φωταγώγηση του δημαρχείου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στα χρώματα της γαλανόλευκης, αφού είναι η πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece. Η κυρία Πατούλη, με διαφορετική εμφάνιση από αυτήν που έχουμε συνηθίσει, χωρίς το έντονο μακιγιάζ που είναι σήμα κατατεθέν της, μίλησε στις κάμερες των καναλιών που την πολιόρκησαν κατά την τελετή φωταγώγησης του δημαρχείου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Μάλιστα, η Μαρίνα Πατούλη μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες που βρέθηκαν εκεί για το εξώδικο που της έστειλε ο σύζυγός της. «Πράγματι με θλίψη μου διαπίστωσα ότι απάντησε με εξώδικο. Ως εκπαιδευτικός και ως μητέρα θέλω να πω ότι τα παιδιά δεν τα προστατεύεις με εξώδικα, ούτε με την απουσία σου δυόμισι μήνες από το σπίτι σου, ούτε με την απουσία σου σε μια ολόκληρη ζωή. Αν θέλει να προστατεύσει το παιδί, θα πρέπει να είναι δίπλα στο παιδί του, στη γυναίκα του και στην οικογένειά του. Ή τουλάχιστον να συνομιλήσει.

Η βία της σιωπής  έγινε τώρα βία ενάντια στην ελευθερία

Δεν θέλω να προκαλώ με το να λέω ότι περνάω ένα δράμα. Τι περνάει η Ελληνίδα, είτε είναι επώνυμη, είτε ανώνυμη, είναι ψηλή, είτε κοντή, είτε άσχημη, είτε φτωχή, είτε πλούσια. Η Ελληνίδα, η οποία αφιερώνει τα πάντα, κάνει πίσω στην καριέρα της για να προχωρήσει  ο άνδρας της  και όταν φτάνει να είναι 50 χρονών της λέει “γεια σας” και δεν καταδέχεται να συνομιλήσουμε. Δεν σέβεται τη γυναίκα, δεν σέβεται τη μητέρα. Η βία της σιωπής  έγινε τώρα βία ενάντια στην ελευθερία και τη φίμωση του λόγου, διότι στο εξώδικο μου απαγορεύει να βγω σε δημόσιες δηλώσεις, γιατί θα μου κάνει αγωγή», είπε η Μαρίνα Πατούλη.

Στη συνέχεια, όταν οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν ποια είναι η πληγή στην καρδιά της, η Μαρίνα Πατούλη απάντησε: «Η ηθική αναλγησία αυτού του ανθρώπου, που μόνο για την πολιτική και την εικόνα του θυσιάζει και τη γυναίκα του και την οικογένειά του». Ο περιφερειάρχης Αττικής με το εξώδικό του στη σύζυγό του, Μαρίνα, της ζητεί να σταματήσει να μιλά για εκείνον και την οικογένειά του σε δημόσιες εμφανίσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μηνύσει και την ίδια και τα ΜΜΕ που φιλοξενούν τις δηλώσεις της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις