Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιόνια 25 Μαρτίου 2021: Το έστρωσε στη Λέσβο!
ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια 25 Μαρτίου 2021: Το έστρωσε στη Λέσβο!

Χιόνια 25 Μαρτίου 2021: Οι εικόνες του λευκού τοπίο στα τέλη Μαρτίου είναι μία ασυνήθιστη εικόνα για το νησί

Η κακοκαιρία που πλήττει τα βόρεια και ανατολικά της χώρας «χτύπησε» και στη Λέσβο. Από χθες το βράδυ έχει ξεσπάσει έντονη χιονόπτωση με αρκετές περιοχές να έχουν ντυθεί στα λευκά. Οι εικόνες του λευκού τοπίο στα τέλη Μαρτίου είναι μία ασυνήθιστη εικόνα για το νησί του βορείου Αιγαίου, όπου τα συνεργεία των δήμων βρίσκονται επί ποδός όλη νύχτα προσπαθώντας να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Όπως αναφέρει το lesvospost, από τις 6 το απόγευμα άρχισε η χιονόπτωση, η οποία όσο περνούσε η ώρα, κατέβαινε από τα ορεινά στα πεδινά και μάλιστα χιόνισε και στις παρυφές της πόλης της Μυτιλήνης. Προς το παρόν, προβλήματα στις μετακινήσεις υπάρχουν στις περιοχές του Καμένου Δάσους, του Αμπελικού και σε χωριά στα δυτικά και τα βόρεια του νησιού.

Χιόνια στη Θάσο!

Εδώ και πολλά χρόνια είχαν να δουν να πέφτει τόσο χιόνι, οι κάτοικοι της Θάσου, στα τέλη Μαρτίου και πολλοί από αυτούς ξαφνιάστηκαν όταν περίπου στη 1 την Τετάρτη άρχισε να το… στρώνει για τα καλά. Μέσα σε περίπου 1,5 ώρα, το χιόνι έφτασε σε πολλά σημεία τα 8-10 εκατοστά, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω από το μηδέν. Αποτέλεσμα ήταν πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν στον δρόμο Λιμένα – Παναγίας, καθώς δεν είχαν προλάβει να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thestival, το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο στο οδικό δίκτυο κοντά στο χωριό της Παναγίας, όπου το μεγαλύτερο υψόμετρο δημιουργούσε ευνοϊκότερες συνθήκες για τη χιονοκάλυψη. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και η διακοπή της χιονόπτωσης λίγο μετά τις 2.30 μμ, βοήθησε ώστε να ξεπεραστούν τα όποια κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν.

Χιόνια και κεραυνοί στην Ξάνθη!

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, 24 Μαρτίου, στην Ξάνθη με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει άρδην.

Η πυκνή χιονόπτωση σκέπασε μέσα σε λίγα λεπτά σκεπές, οροφές αυτοκινήτων και δρόμους, με το σκηνικό του καιρού να θυμίζει χειμώνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις