Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κάρολος Προεδρικό Μέγαρο: Το σαρδάμ με την Μπουμπουλίνα
ΕΛΛΑΔΑ

Κάρολος Προεδρικό Μέγαρο: Το σαρδάμ με την Μπουμπουλίνα

Κάρολος Προεδρικό Μέγαρο: Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου υπέπεσε σε ένα lapsus linguae.

Φορτισμένη ήταν τόσο η αντιφώνησή του πρίγκιπα Καρόλου στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τετάρτης, όπου έκλεισε τον λόγο του με στίχους από τον Εθνικό μας Ύμνο αλλά και η κατάθεση στεφάνου σήμερα στο Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, κατά την διάρκεια της οποίας δάκρυσε.

Ο πρίγκιπας Κάρολος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, ευχαρίστησε για την πρόσκληση «σε αυτόν τον υπέροχο εορτασμό» και αναφέρθηκε στην Ελληνίδα γιαγιά του πριγκίπισσα Αλίκη η όποια, όπως είπε, «κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της ναζιστικής κατοχής, έσωσε μια οικογένεια Εβραίων – μια πράξη για την οποία της απονεμήθηκε ο τίτλος “Δικαία των Εθνών” από το Ισραήλ». Μοναδικό «φάλτσο» της κατά τα άλλα συναισθηματικής ομιλίας του ήταν το σαρδάμ του με το όνομα της Μπουμπουλίνας, την οποία απεκάλεσε «Μπουλουμπίνα», όταν απαρίθμησε ονομαστικά τους ήρωες και τις ηρωϊδες του 1821.

Δάκρυσε στην κατάθεση ο πρίγκιπας Κάρολος

Μια άκρως συγκινητική στιγμή με τον πρίγκιπα Κάρολο, κατέγραψε η κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης κατά την τελετή της κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. ‘Οπως θα δείτε και εσείς στο παρακάτω βίντεο, ο πρίγκιπας Κάρολος “λύγισε” και δάκρυσε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Βρετανίας, εμφανώς επηρεασμένος από το κλίμα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Δείτε τη στιγμή που δάκρυσε ο πρίγκιπας Κάρολος από το 08:00.

Ο “γαλαζοαίματος” που έχει και ελληνικές ρίζες, έχει εκδηλώσει πολλές φορές την αγάπη του στη χώρα μας, κάτι που έκανε και στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη με τον πιο επίσημο τρόπο. Η τοποθέτησή του στο πλαίσιο των χαιρετισμών κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Μάλιστα κατά την αντιφώνησή του, αφού κλείνοντας μίλησε στα ελληνικά και μάλιστα αναφώνησε “Ζήτω η Ελλάς”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις