Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνική σημαία Σαντορίνη: Η στιγμή που η γαλανόλευκη κυμάτισε στον αέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική σημαία Σαντορίνη: Η στιγμή που η γαλανόλευκη κυμάτισε στον αέρα

Ελληνική σημαία Σαντορίνη: Η μεγαλύτερη σημαία στην ελληνική επικράτεια έκανε την εμφάνισή της σήμερα το πρωί στην Σαντορίνη.

Η μεγαλύτερη σημαία στην ελληνική επικράτεια έκανε την εμφάνισή της σήμερα το πρωί στην Σαντορίνη, ανήμερα της εθνικής μάς επετείου 25ης Μαρτίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Δεκάδες πολίτες έσπευσαν να δουν από το κοντά την τελετή ανάρτησης η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Πύργου. Το εγχείρημα το οποίο ούτως ή άλλως είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δυσχέραιναν ακόμη περισσότερο οι ισχυροί Βόρειοι άνεμοι που έπνεαν στην τοποθεσία της τελετής.

Οι συμμετέχοντες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάρτηση της σημαίας γίγας με τη συνδρομή και μεγάλου καλαθοφόρου μηχανήματος. Η σημαία κυμάτισε για περίπου δύο λεπτά, όμως δεν έγινε κατορθωτό να υψωθεί στον πελώριο ιστό καθώς οι ισχυροί άνεμοι και το μεγάλο της βάρος έσχισαν ένα σημαντικό της μέρος.

Οι διοργανωτές την άπλωσαν στο έδαφος για να αποτίνουν φόρο τιμής στα μαχητικά αεροσκάφη που πέρασαν από την περιοχή. Αναμφισβήτητα, το ατύχημα που συνέβη δε μειώνει ούτε την έμπνευση, ούτε και το μέγεθος της προσπάθειας των διοργανωτών οι οποίοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Η σημαία, την οποία εμπνεύστηκαν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης και ο Σύλλογος Ποντίων Σαντορίνης, κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία ομάδας Σαντορινιών και με τη βοήθεια εθελοντών και έχει βάρος 160 κιλά και μέγεθος 1.500 τετραγωνικά μέτρα. Μάλιστα, ο αρχικός στόχος να έχει μέγεθος 1.350 τ.μ. εγκαταλείφθηκε, καθώς θεωρήθηκε πως με το νέο μέγεθος θα μπορέσει να διεκδικήσει το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες! Το συνολικό κόστος των 7.000 ευρώ που απαιτήθηκαν για την κατασκευή της βρήκε αρκετούς υποστηρικτές.

Εξάλλου, τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις χορηγίες για τη σημαία θα έχουν φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς θα προσφερθούν μέσω δωροεπιταγών σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η τεράστια ελληνική σημαία στο Ρέθυμνο

Με την έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Άγνωστο Στρατιώτη ξεκίνησαν από το πρωί στο Ρέθυμνο οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ο γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης ενώ από χθες το βράδυ Τετάρτης μέχρι και απόψε, πόλεις και χωριά του νομού φωταγωγούνται.

Οι προετοιμασίες του συλλόγου είχαν ξεκινήσει ήδη από την Τρίτη 23 Μαρτίου, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα και να πραγματοποιηθεί η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας 300 τετραγωνικών μέτρων.

Μία σημαία 300 τ.μ υψώθηκε στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη χωρίς την παρουσία πολιτών λόγω των υγειονομικών μέτρων αλλά την τιμητική παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Βρακοφόρων καθώς και ιππέων του συλλόγου Γεωργαλίδικων αλόγων «’Αγιος Γεώργιος». Η σημαία όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του συλλόγου ΣΥΝΠΟΛΙΣ Γιώργος Παπαδόσιφος, «κατασκευάστηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία ενός ελεύθερου κράτους. Για όλους εκείνους στους οποίους οφείλουμε τιμή αλλά και υπόσχεση ότι εμείς σήμερα μπορούμε ενωμένοι να χαράξουμε το δρόμο για το μέλλον υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας, την πίστη μας, την πατρίδα μας, σεβόμενοι τις παρακαταθήκες των προγόνων μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις