Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κόμπρα 30χρονος: “Το αντίδοτο μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο κι από το δηλητήριο”
ΕΛΛΑΔΑ

Κόμπρα 30χρονος: “Το αντίδοτο μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο κι από το δηλητήριο”

Κόμπρα 30χρονος: Διασωληνωμένος ο 30χρονος Κύπριος που τον δάγκωσε η κόμπρα η οποία είχε στο σπίτι του ως κατοικίδιο.

Στη ΜΕΘ του “Αγίου Σάββα” εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Κύπριος τον οποίο δάγκωσε ταϊλανδέζικη κόμπρα και όχι ινδική όπως είχε αρχικά αναφερθεί. Η κατάστασή του παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης αν και παραμένει διασωληνωμένος. “Ήρθε με παραλύσεις, είχε ήδη δηλαδή και δύσπνοια και παραλύσεις και στην πορεία, δηλαδή πριν από 1-2 μέρες παρουσίασε μία επιβάρυνση από τους πνεύμονες αυτούς καθ’ αυτούς. Όμως από τη νύχτα, αργά τη νύχτα, βελτιώνεται. Είναι καλύτερα, φαίνεται ότι έχει κάποια σημάδια βελτίωσης” ανέφερε ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, Θεόδωρος Κορμάς. Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή “Live News”, σημείωσε ότι ο ασθενής παραμένει στη ΜΕΘ διασωληνωμένος, όμως έχει ανάγκη λιγότερο οξυγόνο.

Υπενθυμίζεται ότι 0 30χρονος ψυχολόγος είχε το ζώο μέσα στο διαμέρισμά του στην περιοχή του Ζωγράφου σαν κατοικίδιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίδοτο δεν υπήρχε στην Ελλάδα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την Κύπρο. Ο ερπετολόγος, Γιάννης Αγγέλης ήταν αυτός που είχε το αντίδοτο και το έστειλε άμεσα στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να σώσει τη ζωή του 30χρονου.

Όπως τόνισε, αν δεν είναι χιλιάδες, είναι σίγουρα εκατοντάδες οι πολίτες που έχουν ως κατοικίδιο ένα φίδι, υπογραμμίζοντας ότι όποιος έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο ζώο θα πρέπει να είναι εξαιρετικά υπεύθυνος.

“Ο καθένας πρέπει να τηρεί τα πρωτόκολλα” είπε χαρακτηριστικά στην ίδια εκπομπή, αναφερόμενος σε όσους έχουν ως κατοικίδια οποιοδήποτε ερπετό, είτε πρόκειται για κόμπρα είτε πρόκειται για πύθωνα, προσθέτοντας πως ο αντιοφικός ορός κάποιες φορές μπορεί να είναι πιο επικίνδυνος από το δηλητήριο του φιδιού. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι είναι πολύ μεμονωμένα τα περιστατικά θανάτου στην Ευρώπη από φίδια. “Το τελευταίο περιστατικό που είχαμε σε Ελλάδα και Κύπρο ήταν το 2005 με ίδιου είδους κόμπρα” εξήγησε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις