Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αϊζενχάουερ Κρήτη – Σούδα: Απίστευτες εικόνες, στο αεροπλανοφόρο αύριο ο Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Αϊζενχάουερ Κρήτη – Σούδα: Απίστευτες εικόνες, στο αεροπλανοφόρο αύριο ο Μητσοτάκης

Αϊζενχάουερ Κρήτη - Σούδα: Εντός της βάσης της Σούδας οι ναύτες του αεροπλανοφόρου Eisenhower, λόγω κορονοϊού - Έστησαν γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου.

Σε… “αμερικάνικο” έδαφος θα παραμείνουν τα πάνω από 5.000 μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) που βρίσκεται στη Βάση της Σούδας από το Σάββατο. Παρά το γεγονός οτι η πλειονότητα του πληρώματος έχει εμβολιαστεί ενάντια στον κορονοϊό, δεν κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει μετακίνηση στο κέντρο της πόλης των Χανίων, αφού, ούτως ή άλλως, τα καταστήματα εστίασης και λιανικής παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την διασπορά της covid19. Ωστόσο, στις τοπικές επιχειρήσεις δόθηκε η δυνατότητα να ανοίξουν περίπτερα εντός της βάσης με τοπικά προϊόντα. Όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του zarpanews.gr, το πλήρωμα του CVN-69 περνάει ευχάριστα τον χρόνο του στον προβλήτα Κ-14. Υπάρχουν δύο γηπεδάκια μπάσκετ, βόλεϊ και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για όσους επιλέγουν να αθληθούν.

Σε ένα άλλο σημείο διακρίνεται ξεκάθαρα μια σκηνή και φαίνεται ότι το πλήρωμα θα απολαύσει και κάποια συναυλία. Επίσης, έχουν στηθεί τραπεζαρίες, όπου κάθονται οι περισσότεροι από αυτούς που κατέβηκαν στη στεριά. Την ίδια στιγμή, άλλα μέλη του πληρώματος παρατηρούν την… κίνηση από το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου, περιμένοντας κι εκείνοι τη σειρά τους. Η βάση της Σούδας είναι η μοναδική που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας αεροπλανοφόρου στη Μεσόγειο. Την Τρίτη μάλιστα, αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο αεροπλανοφόρο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις