Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Gov.gr υπηρεσίες: Ένας χρόνος με την πλατφόρμα που αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Gov.gr υπηρεσίες: Ένας χρόνος με την πλατφόρμα που αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών

Gov.gr υπηρεσίες: Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του έχουν γίνει 94 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές οι οποίες σε άλλη περίπτωση θα απαιτούσαν την φυσική παρουσία των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ανάρτηση σχετικά με την συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας της πλατφόρμας gov.gr έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια σειρά από χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες που έως τώρα απαιτούσαν αυτοπρόσωπη παρουσία σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα διεκπεραιώνονται και από τον υπολογιστή ή από το κινητό, μέσα από την πύλη, η λειτουργία της οποίας επισπεύσθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών. Στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr, που υλοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να βρουν τις ψηφιακές υπηρεσίες που θέλουν εύκολα και γρήγορα. Στην πύλη υπάρχουν συγκεντρωμένες εκατοντάδες ψηφιακές υπηρεσίες από 15 υπουργεία, 39 φορείς και οργανισμούς και 4 ανεξάρτητες αρχές.

Οι υπηρεσίες παρουσιάζονται με βάση τα «γεγονότα ζωής», ενώ υπάρχει και λειτουργία αναζήτησης για γρήγορη εύρεση αποτελεσμάτων. Ο χρήστης μπορεί, επίσης, να δει όλες τις υπηρεσίες ανά υπουργείο, φορέα, οργανισμό ή ανεξάρτητη αρχή. Από τις καινοτομίες της νέας πύλης είναι ότι μέσα από το gov.gr, o πολίτης έχει τη δυνατότητα να συμπληρώνει και να υπογράφει ηλεκτρονικά εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής αποστολής εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων στην αρχή η οποία ζητά την έκδοσή τους χωρίς ο πολίτης να χρειάζεται να μεταβεί σε αυτήν.

Στην ανάρτησή του στα social media ο πρωθυπουργός μιλάει για μία ψηφιακή επανάσταση η οποία βελτίωση την σχέση των πολιτών με το Δημόσιο, ενώ διευκολύνει την καθημερινότητα. Παράλληλα όπως σημειώνει, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του έχουν γίνει 94 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές οι οποίες σε άλλη περίπτωση θα απαιτούσαν την φυσική παρουσία των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Πριν ένα χρόνο το http://gov.gr μπήκε στη ζωή μας. Από τότε, έχουν γίνει 94 εκ. ψηφιακές συναλλαγές, οι οποίες θα χρειάζονταν επισκέψεις σε υπηρεσίες. Μία πραγματική ψηφιακή επανάσταση που βελτιώνει τη σχέση των πολιτών με το δημόσιο και διευκολύνει την καθημερινότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις