Πούτιν – Μπαίντεν: Ο Ερντογάν στηρίζει Ρωσία

ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν – Μπαίντεν: Ο Ερντογάν στηρίζει Ρωσία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πούτιν - Μπαίντεν: Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε απαντήσει καταφατικά στην ερώτηση αν ο Ρώσος πρόεδρος είναι «δολοφόνος»

19.03.2021 | 15:25

Αιχμές κατά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν άφησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις πρόσφατες αναφορές του κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Οι δηλώσεις του Μπάιντεν για τον Πούτιν είναι εκφράσεις που δεν ταιριάζουν σε έναν πρόεδρο. Ο Πούτιν απάντησε πολύ κομψά και έκανε ό,τι είναι απαραίτητο», είπε ο Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε απαντήσει καταφατικά στην ερώτηση αν ο Ρώσος πρόεδρος είναι «δολοφόνος», σε συνέντευξή του στο ABC News, και υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα πληρώσει το τίμημα για την καταγγελλόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές εκλογές.

Τα σχόλια του Μπάιντεν έγιναν την ίδια μέρα που έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών επισήμανε ότι η ρωσική κυβέρνηση προσπάθησε, με εντολή του Πούτιν, να διασπείρει στην προεκλογική περίοδο τον περασμένο χρόνο στις ΗΠΑ «παραπλανητικές ή αβάσιμες κατηγορίες» εναντίον του Τζο Μπάιντεν, μέσω συμμάχων του Ντόναλντ Τραμπ και της κυβέρνησής του.

Ο Πούτιν «θα πληρώσει το τίμημα», είπε ο Μπάιντεν

Σε μια «μακρά συζήτησή» του με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Αμερικανός ομόλογός του ανέφερε ότι του είπε: «Σε ξέρω και με ξέρεις. Να είσαι έτοιμος». Κι όταν ο παρουσιαστής του ABC News, Τζορτζ Στεφανόπουλος, ρώτησε τον Μπάιντεν αν πιστεύει ότι ο Πούτιν «είναι δολοφόνος», εκείνος μουρμούρησε καταφατικά «ναι, το πιστεύω», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Exit mobile version