Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητέρα 16χρονης Θήβα: Διπλή τραγωδία
ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα 16χρονης Θήβα: Διπλή τραγωδία

Μητέρα 16χρονης Θήβα: Μετά τις 40 ημέρες νοσηλείας στην εντατική και η μητέρα της Μαργαρίτας έχασε την μάχη με τον ιό όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ANT1.

Πάλεψε με τον κορωνοϊό για 42 ημέρες, χωρίς όμως να βγει νικήτρια. Ο λόγος για τη Γεωργία, τη μητέρα της 16χρονης Μαργαρίτας, η οποία έφυγε και αυτή από κορωνοϊό τον περασμένο μήνα, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Τραγικές φιγούρες ο γιος και ο πατέρας της οικογένειας, οι οποίοι πλέον θα ζουν με την ανάμνηση των αγαπημένων τους προσώπων.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η θεία της Μαργαρίτας με ανάρτησή της στα social media.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός επί 42 ημέρες και άφησε την τελευταία της πνοή λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η άτυχη γυναίκα από τη Θήβα είχε μεταφερθεί αμέσως σε νοσοκομείο της Αθήνας, όταν διαπιστώθηκε θετική στον κορωνοϊό, ενώ η κόρη της είχε καταλήξει έπειτα από επιπλοκές του ιού, όταν τη μετέφερε ο πατέρας της σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Θήβας. Μάλιστα, είχε νοσηλευτεί και ο πατέρας, ο οποίος κατάφερε να το ξεπεράσει. Δύσκολες ώρες για τον 22χρονο γιο, ο οποίος σε δηλώσεις του παρακαλούσε τον Θεό να σωθεί η οικογένειά του από τον φονικό ιό.

Η διπλή τραγωδία

Η 16χρονη Μαργαρίτα υπέκυψε στον κορονοϊό μέσα σε ελάχιστες ημέρες, όταν την ώρα που έφευγε από την ζωή η μητέρα της ήταν διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό. Το νεαρό κορίτσι από τη Θήβα είχε κολλήσει κορονοϊό, όπως και η μητέρα και ο πατέρας της. Άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης, τρεις Φεβρουαρίου και ήταν μέχρι τότε το νεαρότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. “Εμένα δεν θα μου το φέρει κανένας το κοριτσάκι μου πίσω. Δεν μπόρεσε να ζήσει ούτε την παιδική του ηλικία…”, έλεγε ο τραγικός πατέρας. “Να τα αποτελέσματα. Ο κορονοϊός τι έφερε”.

Ο άνθρωπος που έχασε παιδί και σύζυγο, το πιο τραγικό πρόσωπο αυτής της ιστορίας, μιλώντας εκείνες τις μέρες στο Live News έλεγε ότι η σύζυγός του του είχε εκμυστηρευθεί όταν έμαθε πως νοσεί η ίδια από κορoνοϊό ότι φοβόταν πως δεν θα ξαναδεί τα παιδιά της. “Μου είπε “δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου” και της λέω “σταμάτα, μην λες βλακείες” και η αγάπη μας και η προσευχή μας δεν θα σε αφήσουν και την Τρίτη το πρωί μου είπαν ότι τη διασωλήνωσαν”, έλεγε. Η μητέρα δεν έμαθε ποτέ ότι η κόρη της είχε πεθάνει.

Τι έδειξε η νεκροψία

Το μεσημέρι της Τρίτης, 9 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή του ανήλικου κοριτσιού. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε αλλοιώσεις μυοκαρδίου για την αιτία θανάτου της Μαργαρίτας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR. Ωστόσο, επειδή το παιδί είχε κορονοϊό σαφείς απαντήσεις θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις covid, δεν γίνεται ιατροδικαστική εξέταση. Όμως, επειδή η οικογένεια του παιδιού από την πρώτη στιγμή μιλούσε για ιατρικό λάθος, ο εισαγγελέας διέταξε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Έχει οριστεί μάλιστα για την υπόθεση και δικηγόρος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις