Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παρέλαση 25 Μαρτίου 2021: Πυρετώδεις προετοιμασίες
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση 25 Μαρτίου 2021: Πυρετώδεις προετοιμασίες

Παρέλαση 25 Μαρτίου 2021: . Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως κανείς δε θα πρέπει να προεξοφλεί συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν.

Τους Αθηναίους εντυπωσίασαν σήμερα οι πτήσεις μαχητικών στο πλαίσιο των δοκιμών για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας και άλλα πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησαν διελεύσεις πάνω από την Αθήνα στο πλαίσιο των δοκιμών για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου

Στην κίνηση καλής θέλησης του Νίκου Δένδια να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου, εφόσον επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες, η Άγκυρα απάντησε με την έκδοση παράτυπης NAVTEX. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στην σχετική ενημέρωση προς τους διπλωματικούς συντάκτες πως τώρα έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για τη συνάντηση. Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως κανείς δε θα πρέπει να προεξοφλεί συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση, επεσήμανε πως η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας επιβάλλει στην Αθήνα να έχει πανέτοιμες Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μέχρι αυτήν την στιγμή στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, η παράγραφος για την Τουρκία παραμένει κενή, την ώρα που το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο διπλωμάτες, υποστηρίζει πως έχουν «παγώσει» οι κυρώσεις σε βάρος και άλλων ανώτατων στελεχών της Τουρκικής Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τηλεδιάσκεψη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν την Παρασκευή η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στην Αθήνα, την Παρασκευή συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων με συμμετοχή και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις