Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μεταξά κορονοϊός: Δεκάδες οι θετικοί – Σοβαρή καταγγελία για τον εμβολιασμό
ΕΛΛΑΔΑ

Μεταξά κορονοϊός: Δεκάδες οι θετικοί – Σοβαρή καταγγελία για τον εμβολιασμό

Μεταξά κορονοϊός: Στο νοσοκομείο "Μεταξά", έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό περίπου 24 εργαζόμενοι και περί τους 20 νοσηλευόμενους ασθενείς

Μεγάλη είναι η διασπορά του κορονοϊού στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Πρόκειται για το αντικαρκινικό νοσοκομείο που αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του “Βηματοδότη” ότι νοσηλεύτριες που δεν είχαν εμβολιαστεί, μετέδωσαν τον ιό σε καρκινοπαθείς ασθενείς. Στο νοσοκομείο “Μεταξά”, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό περίπου 24 εργαζόμενοι και περί τους 20 νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται ως κρούσματα στον 6ο όροφο του νοσοκομείου. Η ιχνηλάτηση είναι σε εξέλιξη, ενώ έκλεισαν χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία, όπως και η αιματολογική και η μία ογκολογική κλινική. Όσοι ασθενείς ήταν θετικοί μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο και οι υπόλοιποι ιχνηλατούνται.

Δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλει τη διενέργεια τακτικών τεστ στο προσωπικό και σε ασθενείς. Επίσης, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ. Η διοίκηση προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών 6 κλινών χωρίς προσωπικό.

ΕΟΔΥ

Οι γιατροί εμβολιάστηκαν, οι νοσηλεύτριες αρνήθηκαν

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο “Βηματοδότης”, οι έξι νοσηλεύτριες που απασχολούνται στο συγκεκριμένο τμήμα αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο όταν ήρθε η σειρά τους, σύμφωνα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Λίγο καιρό αργότερα, μια από τις νοσηλεύτριες μολύνθηκε και μετέδωσε τον κορονοϊό και στις υπόλοιπες πέντε συναδέλφους της.

Ως αποτέλεσμα, το ογκολογικό τμήμα έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ όπως αποδείχτηκε είχαν επιμολυνθεί και τέσσερις καρκινοπαθείς ασθενείς. Την ίδια στιγμή, το ένα άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό που διαγνώστηκε θετικό στον ιό έχει διασωληνωθεί και παλεύει για τη ζωή του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο συγκεκριμένο τμήμα του κεντρικού νοσοκομείου της Αθήνας όλοι οι γιατροί που το στελεχώνουν εμβολιάστηκαν. Αντίθετα όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τις προτροπές των ιατρών αρνήθηκε τον Ιανουάριο να κάνει κατά προτεραιότητα το εμβόλιο της Pfizer.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις