Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ / Άρση μέτρων κορονοϊός: «Δεν μπορεί να γίνει, θα φτάσουμε τα 3.600 κρούσματα»
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Άρση μέτρων κορονοϊός: «Δεν μπορεί να γίνει, θα φτάσουμε τα 3.600 κρούσματα»

Άρση μέτρων κορονοϊός: Kαθόλου ενθαρρυντικές δεν ήταν οι προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Kαθόλου ενθαρρυντικές δεν ήταν οι προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. “Η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς. Και στα 3.600 κρούσματα προς το τέλος του μήνα” είπε μιλώντας νωρίτερα στο Mega, για να προσθέσει ότι με τα κρούσματα που υπάρχουν σε Αττική αλλά και Θεσσαλονίκη, δε μπορεί να γίνει άνοιγμα του lockdown, το επόμενο δεκαπενθήμερο.

“Δεν είναι όλα καλά, η Αττική προφανέστατα έχει πρόβλημα, η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει…” είπε. Όμως το πιο σημαντικό, είναι ότι με βάση τις προσομοιώσεις των επιστημόνων, τα κρούσματα θα ανέβουν κι άλλο.

“Αυτό που εμείς βλέπουμε από τις προσομοιώσεις, είναι κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή… Συνεχή αύξηση! Αν ανοίξουν μαγαζιά θα έχουμε επιβάρυνση. Να ανοίξουμε όταν οι δραστηριότητες έχουν κατάλληλες υποδομές για να λειτουργήσουν με ασφάλεια” πρόσθεσε.

Βατόπουλος για lockdown: Πρέπει να υπάρξει αλλαγή στρατηγικής

Για την αποδοτικότητα του συνεχούς lockdown και το ενδεχόμενο να ανοίξει σταδιακά η αγορά μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο κ. Βατόπουλος εκτίμησε ότι το συνεχές lockdown ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στρατηγικής. Αναφερόμενος στις περιορισμένες αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας, σημείωσε ότι στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων υπάρχει συζήτηση για αλλαγή στρατηγικής σε ό,τι αφορά τα μέτρα περιορισμού.

«Καλό είναι, επειδή η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, να αλλάξουμε τη στρατηγική, με αύξηση των τεστ (…), με ιχνηλάτηση και επίταση της ενημέρωσης για σωστή χρήση των ατομικών μέσων προστασίας, συν τηλε-εκπαίδευση και τηλεργασία» σημείωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Επεσήμανε επίσης ότι «επειδή το συνεχές lockdown ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, σκόπιμο να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς». Ωστόσο, παρατήρησε ότι είναι «οξύμωρο ότι συζητείται τώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις