Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σωματεμπορία 19χρονη: Συλλήψεις δύο Αλβανών
ΕΛΛΑΔΑ

Σωματεμπορία 19χρονη: Συλλήψεις δύο Αλβανών

Σωματεμπορία 19χρονη: Παραπλάνησαν κοπέλα από την Αλβανία, την έφεραν στην Αθήνα και την εγκατέστησαν σε οίκους ανοχής.

Κυκλώματα στυγνών εμπόρων ανθρώπων, εν έτει 2021, παραπλανούν νεαρές κοπέλες που ζουν σε συνθήκες ανέχειας στις χώρες τους, τις φέρνουν στην Αθήνα για «εργασία με υψηλές αποδοχές», αλλά τις… πουλάνε έναντι 3.000 ευρώ και τις αναγκάζουν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής, παρακρατώντας όλες τις εισπράξεις. Από τους αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν σε επιχείρηση δύο Αλβανοί σωματέμποροι, 22 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για εμπορία ανθρώπων, παραβίαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση τυγχάνουν τρία επιπλέον άτομα. Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας, λέει η Αστυνομία, αναφορικά με 19χρονη (σ.σ από την Αλβανία) παθούσα, που συνιστά θύμα εμπορίας με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση της και μετά από διεξοδική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», εξηγεί η Αστυνομία «το έτος 2019 η 19χρονη ευρισκόμενη στη χώρα καταγωγής της προσεγγίστηκε από ομοεθνή της, ο οποίος με ψευδείς υποσχέσεις, την έπεισε να ταξιδέψει στην Ελλάδα προκειμένου να εργασθεί με υψηλές χρηματικές απολαβές.Τον Ιανουάριο του 2020, ο προαναφερόμενος την παρέδωσε, έναντι 3.000 ευρώ στον 22χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος εισήλθε παράνομα μαζί της στην Ελλάδα, όπου τους παρέλαβε αμφότερους ο 39χρονος. Μόλις αφίχθησαν στη Αθήνα οι ανωτέρω την εγκατέστησαν αρχικά σε ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών και μετέπειτα σε διαμέρισμα, παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και απαγορεύοντας την οποιαδήποτε επικοινωνία με την οικογένειά της. Στη συνέχεια και σε καθημερινή βάση την μετέφεραν σε οίκο ανοχής, για την πραγματοποίηση ερωτικών ραντεβού που αυτός είχε κανονίσει, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων της, προβαίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευσή της.

Περιπολικό

Σωματεμπορία 19χρονη: Υπό προστασία η 19χρονη

Στην παθούσα παρέχεται αρωγή και προστασία, μέχρι τον ασφαλή επαναπατρισμό της. Το δράμα που ζούσε η νεαρή από την Αλβανία, το είχε ζήσει με πανομοιότυπους απάνθρωπους όρους και μια 19χρονη από τη Ρουμανία, όπως είχε αποκαλυφθεί στις 27 Φεβρουαρίου, από την ίδια υπηρεσία.

Σωματεμπορία 19χρονη: Το πανομοιότυπο δράμα άλλης 19χρονης

Έγραφε τότε το Alphafreepress:  «Τέλος στο μαρτύριο, που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια με θύμα εμπορίας ανθρώπων, μια 19χρονη κοπέλα από τη Ρουμανία, έδωσαν με την επέμβασή τους οι αστυνομικοί της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Συνέλαβαν 31χρονο, επίσης από τη Ρουμανία, την ώρα που ο τελευταίος οδηγούσε δια της βίας την «όμηρο» από διαμέρισμα σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας για να συνευρεθεί ερωτικά με πελάτη του κακοποιού.

Ο 31χρονος Ρουμάνος, κατηγορείται ότι μαζί με 33χρονη Ρουμάνα, παγίδευσε το άτυχο κορίτσι στην πατρίδα του με υποσχέσεις ότι στην Αθήνα θα της έβρισκε αξιοπρεπή εργασία και θα κέρδιζε πολλά. Όταν όμως η κοπέλα έφθασε στην πρωτεύουσα ξεκίνησε και ο εφιάλτης της. Της άρπαξε όλα τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, την εγκατέστησε αρχικά σε ξενοδοχείο του κέντρου και στη συνέχεια σε διαμερίσματα. Από εκεί και πέρα με απειλές την υποχρέωνε να συνευρίσκεται με πελάτες είτε σε ξενοδοχεία είτε σε οίκους ανοχής όπου την μετέφερε ο ίδιος, αρπάζοντας όλες τις εισπράξεις. Τώρα, η άτυχη κοπέλα, που παγιδεύτηκε ενώ ήταν ακόμη ανήλικη, επουλώνει τις πληγές της ως θύμα εμπορίας μέχρι να υλοποιηθεί ο ασφαλής επαναπατρισμός της».

Περιπολικό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις