Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιάσονας τροχαίο – Βουλή: Δώρα ζωής σε 6 ασθενείς
ΕΛΛΑΔΑ

Ιάσονας τροχαίο – Βουλή: Δώρα ζωής σε 6 ασθενείς

Ιάσονας τροχαίο - Βουλή: Οι γονείς και τα αδέλφια του 23χρονου Ιάσωνα, που τραυματίστηκε βαρύτατα στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, σήμερα τον αποχαιρέτησαν για πάντα

Μια γενναία απόφαση, μια οικογένεια που μέσα στον ανείπωτο πόνο επέλεξε να νικήσει η ζωή τον θάνατο. Οι γονείς και τα αδέλφια του 23χρονου Ιάσονα, που τραυματίστηκε βαρύτατα στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, σήμερα τον αποχαιρέτησαν για πάντα και δώρισαν τα όργανά του σε εκείνους που η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή.

Η αφαίρεση των ζωτικών οργάνων έγινε νωρίτερα το πρωί στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλευόταν ο 23χρονος, παρουσία γιατρών των νοσοκομείων που θα τα παραλάμβαναν. Λεπτά μετά, άρχιζε η μεταμόσχευση καρδιάς σε έναν άνδρα ηλικίας περίπου 45 με 50 ετών στο Ωνάσειο.

Την ίδια ώρα, στο Λαϊκό νοσοκομείο, οι γιατροί πραγματοποιούσαν την μεταμόσχευση ήπατος σε συμβατό λήπτη με ανεπάρκεια. Περισσότεροι από έξι ασθενείς αναμένεται συνολικά να γίνουν λήπτες των οργάνων του 23χρονου μοτοσικλετιστή.

Τροχαίο στη Βουλή: Μοτοπορεία και λουλούδια για τον 23χρονο Ιάσονα

ΕΔΕ και μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία

Το βίντεο με τον τροχονόμο να εκδιώκει τον αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου την ώρα μάλιστα που ο 23χρονος βρισκόταν ακόμα αιμόφυρτος στην άσφαλτο έξω από τη Βουλή, ήταν η αιτία ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας να μετακινηθεί από την τροχαία Αθηνών και να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Την ίδια ώρα, στα χέρια του εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα για το τραγικό δυστύχημα βρίσκεται οπτικοακουστικό υλικό το οποίο εκτιμάται ότι θα αποσαφηνίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το συνοδευτικό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη συγκρούστηκε με τη μηχανή του 23χρονου Ιάσωνα. Μέχρι στιγμής, εκτός από τον διανομέα που «πρωταγωνίστησε» στο περιστατικό με τον αρχιφύλακα, έχουν καταθέσει δύο ακόμα οδηγοί ταξί αυτόπτες μάρτυρες, όχι όμως ο οδηγός του ταξί που είδε την στιγμή της σύγκρουσης. Παρά τις προσπάθειες και τις συνεχείς εκκλήσεις, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις